İlkyardım rezaleti

Güncelleme Tarihi:

İlkyardım rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Silahlı saldırıya uğrayıp ağır yaralanan eski bir mahkûma yardıma giden polisler, beceriksizlik ve ilgisizlik yüzünden az kalsın ölümüne neden oluyorlardı.

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün sabaha karşı 03.00 sıralarında gelen kavga ihbarı üzerine bir polis ekibi harekete geçti. Altıntepsi Mahallesi İstiklal Caddesi'ne giden ekip, olay yerinde kanlar içinde yatan Metin Hacet isimli eski bir mahkûmla karşılaştı. Polis, 112 Acil Servis veya en yakın hastaneden ambulans istemek yerine ağır yaralanan Hacet'i kendi otomobillerine koyarak Sağmalcılar Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Acil kapısında sorgulandı

Hacet'i acil servis önünde bekleten polis, yaranın nedenini öğrenmeye çalıştı. Hacet'in kurusıkı tabancayla yaralandığını sanan ve durumunu ciddi bulmayan polis, doktorların isteği üzerine yaralıyı Özel İren Hastanesi'ne götürdü. Ağır yaralı için dakikaların çok önemli olduğu bir anda Hacet indirilmeden doktorlar tarafından muayene edildi.

Kapı kapı dolaştırıldı

Otomobilde acılar içinde kıvranan ve ‘‘Ölüyorum’’ diye bağıran Metin Hacet uzun süre sonra yine polis tarafından götürüldüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis, Hacet'in 34 HCU 81 plakalı bir otomobilde birlikte alkol aldığı ve adını henüz belirleyemediği kişi tarafından vurulduğunun belirlendiğini kaydederek soruşturmaya devam edildiğini bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!