İlkokul çağında iki çocuk araba soygununa kalkıştı

Güncelleme Tarihi:

İlkokul çağında iki çocuk araba soygununa kalkıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 12:16

Çocuk suçlu sayısının hızla artış gösterdiği ABD’nin Oregon eyaletinde yedi ve 11 yaşlarındaki iki çocuk, kilisenin bahçesinde park halinde olan Amy Garrett adındaki 22 yaşındaki kadının aracına silah göstererek el koymaya çalıştı.

Haberin Devamı

Portland şehrinde, Freedom Foursquare Kilisesi’nin bahçesinde anne-babasını beklerken, kendisine yaklaşan çocukların “ya aracını ver ya da beynini dağıtırız” dediğini belirten Garrett, silahın gerçek olduğuna başta inanamadığını söyledi. Aracı alamayacaklarını anlayan çocukların bu sefer cüzdanını ve cep telefonunu istediğini belirten genç kadın, olay yerinden aracıyla uzaklaşıp 911’i arayarak ihbarda bulunduğunu anlattı.

Polis yetkilileri, yakaladıkları çocuklardan 11 yaşında olanının üzerinde, kullanıma hazır, içi dolu bir tabanca bulduklarını kaydetti. Yaşlarının küçüklüğü nedeniyle kelepçelenmeyen ve gözaltına alınmayan çocuklar ailelerine teslim edilirken, polis olayı çocuk mahkemesine bildirdi. Dedektifler, çocukların silaha nasıl eriştirdiklerini araştırıyor.
 
ABD'DE KORKUTAN TABLO

Haberin Devamı

ABD'de çocuk ve gençler tarafından işlenen cinayetlerde artış gözlemleniyor.

Ülkenin yakın geçmişinde yaşanan Columbine Lisesi Katliamı'nın ardından, özellikleri okudukları okulları silahla basan öğrencilerin haberlerine sık sık rastlanır oldu. 1999'daki Columbine Lisesi Katliamı'nda Eric Harris ve Dylan Klebold adlı öğrenciler yarı otomatik silahlarla lisede bulunan 13 kişiyi öldürmüş, 24 kişiyi yaralamıştı.

2007'de ise Virginia Tech Üniversitesi kampüsünde silahlı bir öğrenci dehşet saçmış, 33 kişinin ölümüne, 21 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırganın  ölü ele geçirildiği olay, ABD’de o zamana kadar yaşanan en kanlı okul baskını olarak tarihe geçmişti.

Cezai yaptırım gerektirecek bir suç işleyen 18 yaşın altındaki kişiler "çocuk suçlu" olarak nitelendiriliyor.

ABD'de devletin yayımladığı istatistiki verilere göre aşağı yukarı 75 milyon çocuk suçlu var. 2000'de 72.5 milyon, 2009'da 74.5 milyon olan çocuk suçlu sayısının 2015'e kadar artış göstereceği öngörülüyor. Federal Kuruluşlararası Çocuk ve Aile İstatistikleri'nin raporuna göre, bu rakam 2050'ye kadar 101.6 milyona ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!