İlk kurşun 4 yaşındaki oğluna

Güncelleme Tarihi:

İlk kurşun 4 yaşındaki oğluna
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 17:44

AFYONKARAHİSAR'da ailesini katleden polis memuru Zafer Başaran'ın daha önce de kendisinden ayrılmak istediği için tartıştığı eşi Seviye Başaran'ın ağzına tabancasının namlusunu sokarak tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kılınçarslan ailesinin avukatı İlhan Nakilcioğlu, zanlının ilk önce 4 yaşındaki oğlu Özer'i öldürmesinin nedeninin, çocuğun annesiyle kalmak istemesinden kaynaklandığını belirterek, “Oğlunu öldürdükten sonra da katliama girişmiş” diye açıkladı.

İstanbul'da görev yapan ve Tunceli'ye tayininin çıkmasının ardından ayrı yaşadığı eşi ile barışmak için geldiği Afyonkarahisar'da dehşet saçan polis memuru 31 yaşındaki Zafer Başaran'ın, 28 yaşındaki eşi Seviye Başaran, oğlu Özer Başaran, 57 yaşındaki kayınvalidesi Semiha Kılınçarslan ve 23 yaşındaki baldızı Hanife Kılınçarslan'ı öldürmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Katliam mağduru ailenin Esentepe Mahallesi’ndeki evlerinde matem yaşanırken, eşini, iki kızını ve torununu yitiren acılı baba Eyüp Kılınçarslan, damadı Zafer Başaran'ın uyuşturucu bağımlısı olduğunu, yabancı hayat kadınları ile yaşadığını iddia etmişti. Eyüp Kılınçarslan, uyuşturucu kullanmak ve rüşvet almak suçundan hakkında soruşturma açıldığını ileri sürdüğü damadı Zafer Başaran'ın ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

İLK BOŞANMA DAVASI

Kılınçarslan ailesinin avukatı İlhan Nakilcioğlu, çift arasında yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2004 yılının sonlarında eşi Zafer Başaran'ı terkeden Seviye Başaran, oğlu Özer'i de yanına alarak Afyonkarahisar'daki ailesinin yanına geldiğini belirten avukat Nakilcioğlu, şunları söyledi:

“Ardından boşanma davası açtı. 2004 yılının Aralık ayında ilk duruşması görülecek davanın tebligatını alan Zafer Başaran çılgına döndü. Aileyi tehdit etmeye başlayan Zafer Başaran, bir süre sonra Afyonkarahisar'a gelerek gizlice oğlu Özer'i alıp İstanbul'a döndü.”

Kılınçarslan ailesinin, torunlarını kaçırdığı gerekçesiyle Zafer Başaran'a ayrıca ceza davası açtığını hatırlatan avukat Nakilcioğlu, “Ceza davası nedeniyle memuriyetten açığa alınmak istemeyen Zafer Başaran, aileyi daha fazla tehdit etmeye başladı. Daha sonra eşi Seviye Başaran'ı ikna eden polis memuru Başaran, hem boşanma davasından hem de ceza davasından vazgeçirdi. Böylelikle boşanma davası henüz ilk duruşması yapılmadan sona erdi” diye konuştu.

İLİŞKİLERİNİ ÖĞRENDİ

Seviye Başaran'ın 2004 yılının Aralık ayında tekrar İstanbul'a döndüğünü, ancak bu kez de Zafer Başaran'ın aralarında yabancıların da olduğu başka kadınlarla ilişki yaşadığını öğrendiğini belirten Nakilcioğlu, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Zafer Başaran 2006 yılının Nisan ayında ağzına tabancasının namlusunu soktuğu eşini tehdit etti. Bıçakla gözünü oyacağını söyledi. Bu olayın ardından artık Zafer Başaran'dan iyice korkmaya başladığını söyleyen Seviye Başaran, birkaç gün sonra çocuğunu da alarak yeniden Afyonkarahisar'a döndü. Seviye Başaran, geçen eylülde yeniden boşanma davası açtı. Kılınçarslan ailesi tekrar polis memuru Başaran'ın tehditlerine maruz kaldı. Zafer Başaran bir kez daha Afyonkarahisar'a gelerek oğlu Özer'i zorla alıp İstanbul'a döndü. Oğlu Özer'i özleyen Seviye Başaran da bir süre sonra İstanbul'a gitti. Bu sırada, Seviye Başaran'ın açtığı boşanma davasının tebligatı da Zafer Başaran'ın evine ulaştı. Seviye Başaran'ın tebligatı alıp saklaması üzerine Zafer Başaran'ın açılan yeni boşanma davasından haberi olmadı. Bu arada eşinin eşyalarını karıştıran Seviye Başaran, sevgilileriyle aşk görüntülerinin bulunduğu CD'yi ele geçirdi.”

Boşanma davasından haberi olmayan Zafer Başaran'ın cinayet günü sabahı bir avukata ‘Eşimle ayrı yaşıyorum. Çocuğumu görmek istiyorum’ yönünde bir vekalet verdiği de belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!