İlk karar: Yürütmeyi durdurma

Güncelleme Tarihi:

İlk karar: Yürütmeyi durdurma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 12:23

Danıştay’dan, imam-hatipliye "çifte diploma" olanağıyla katsayı engeline takılmadan üniversite kapısını açan Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’ne ilk veto geldi. Danıştay’ın, yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde savunma verecek.

Haberin Devamı

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı, yönetmeliğin iptaline yeşil ışık anlamına geliyor. İlk aşamada yürütmeyi durdurarak, yönetmeliği uygulanamaz kılan Danıştay, iptaline karar verirse, hükümetin bundan sonra imam-hatipli için getireceği formülleri de engellenmiş olacak. Hükümet, Danıştay’ın iptal kararına rağmen yeni bir yönetmelik çıkarmakta dirense bile, bu yönetmelik de, örnek karar ışığında yargıdan dönecek.

İKİ BAŞVURU

İşçi Partisi’nin ardından YÖK de, Mİlli Eğitim Bakanlığı’nın imam-hatip lisesi mezunlarının üniversiteye girişte katsayı engeline takılmaması için çıkardığı Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’nin bazı maddeleri hakkında yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurmuştu.

LAİKLİĞE AYKIRI

YÖK, dava dilekçesinde, yönetmeliğin, laikliğe aykırı olduğunu ve imam-hatipler ile meslek lisesi mezunlarına çift diploma şansı vererek haksızlık yaratılacağını savunmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!