İlk aşı klinik araştırma merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk aşı klinik araştırma merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 16:09

GlaxoSmithKline (GSK) Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. ile Türkiye’de ilk aşı klinik araştırma merkezini faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin aşı alanındaki bilim adamlarının önderliğinde ve Hacettepe Teknokent A.Ş. işbirliği ile Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te faaliyete geçen GSK Aşı Klinik Araştırma Merkezi, yenilikçi aşı Ar-Ge’si alanında Türkiye’de bilgi birikiminin artmasına ve altyapının güçlenmesine katkıda bulunacak.

GSK Türkiye Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Aşı Klinik Araştırma Merkezi ile ilgili şunları söyledi:

“Bu Merkezimiz sayesinde Türkiye’de enfeksiyon hastalıkları ve aşı alanında gerekli bilimsel verilerin oluşmasına katkıda bulunulacaktır. Bilimsel altyapı ve metodoloji gelişirken, klinik araştırmalar için nitelikli uzmanların sayısı çoğalacaktır. Ortaya çıkacak bu güçlü altyapı sayesinde ülkemiz daha fazla ilaç Ar-Ge yatırımı çekecektir. Araştırmaların yapıldığı kurumlara mali destek sağlanırken, sektörümüzde istihdam da artacaktır. Araştırmacı ilaç ve biyoteknoloji firmaları dünyada her yıl 100 milyar doların üstünde Ar-Ge yatırımı yapmaktadır. Türkiye’de ise ilaç Ar-Ge’sine yapılan yatırım, çoğu özel sektör tarafından olmak üzere, 46 milyon dolar düzeyinde kalmaktadır. Bu rakam ülkemizin potansiyeliyle bağdaşmamaktadır. Yeni Merkezimiz Türkiye’nin Ar-Ge alanındaki gerçek potansiyelinin hayata geçmesine katkıda bulunacaktır. GSK olarak bir ilke imza atarak, aşı Ar-Ge’si alanında ülkemize bu katkıyı yapabildiğimiz için büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ülkemizde ilaç ve aşı Ar-Ge’sini geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Geçim ise Aşı Klinik Araştırma Merkezi’ne evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hacettepe Teknokent ülkemizde bilimsel araştırmaların ve Ar-Ge yatırımlarının sağlıklı bir zemin üzerinde güçlenmesi için çalışıyor. GSK ile yaptığımız işbirliği sonucunda hayata geçirdiğimiz bu Merkez’in, ülkemizde aşı alanında bilimsel verilerin üretilmesinde bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönemde bu alanda yeni yatırım ve girişimlerin gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır. Üniversite ve Sanayii işbirliğine Teknokentin katkıları ile bilimsel üretimin hayata geçirilmesini hızlandıracaktır. Böylelikle Türkiye’de bilimsel araştırmaya ayrılmış kısıtlı kaynakların Teknokent çatısı altında daha verimli kullanılarak ülkeye ve insanlığa katkı sağlayacak projelere dönüşmesi kaçınılmazdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!