İlik seferberliği

Güncelleme Tarihi:

İlik seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüzlerce, hastaya şifa veren, şimdi ise kendisi için şifa arayan 35 yaşındaki beyin cerrahı Dr. Oktar Babuna için nefes kesen bir kurtarma yarışı başlıyor. Almanya'dan gelen uzman ekipler 5 bin Türk'ten alacakları örnekleri Almanya'ya götürüp yaşayabilmek için 15 gün süresi kalan Babuna'ya uygun iliği bulmaya çalışacaklar.

Uygun iliği belirleyebilmek amacıyla Almanya'dan gelecek uzmanlar önümüzdeki çarşamba günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 5 bin kişiden ilik örneği alacaklar. Örnekler derhal Almanya'daki merkezlere gönderilerek Dr. Babuna'ya uygun ilik aranacak. Alman ekip PCR adı verilen ve ilik testi yapmaya yarayan cihazla, zamanla savaş içine girecek. Yetkililer, ilik testi cihazının her birinin 16 milyar lira olduğunu ve günde 18 kişinin testini gerçekleştirebildiğini belirttiler. Türkiye'de 20 adet cihaza ihtiyaç

bulunduğunu belirten yetkililer şu anda İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde 2 cihaz olduğunu, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ndeki cihazın 1 kiti eksik olduğu için çalışmadığını belirttiler.

Bu arada bir grup öğretim üyesi lösemili hastalar için yardım kampanyası başlattı. Toplanacak bağışlarla, doku testleri yapılacak cihazlar alınacak, mevcutların kapasiteleri artırılacak ve kemik iliği bankası kurulacak. Katkıda bulunmak isteyenler, Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi, 304403386-2 no'lu hesaba, Prof. Dr. Ayten Vardar, Prof. Dr. Önay Yalçın ve Prof. Dr. Hasan Serdaroğlu adına yatırabilecek.

Öte yandan Dr. Oktar Babuna'nın annesi Semin Babuna, Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği mektupla yardım istedi ve ‘Devlet oğlum için gerekli ilgiyi göstermeli’ dedi.

Babuna için 5 bin kişi başvurdu

15 günlük ömrü kalan Dr. Oktar Babuna'yı kurtarabilmek için nefes nefese bir yarış başlatıldı. Almanya'dan gelecek uzmanlar, Babuna'ya ilik vermek için sıraya giren 5 bin kişiye çarşamba günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde test uygulayacak. Alınan örnekler Almanya'da incelenerek Babuna'ya uygun ilik bulunmaya çalışılacak.

Babuna’nın telefon numaraları0212 267 01 72- 73, 0212 266 68 57, 0212 267 18 90 Lösemililere yardım hesap no İş Bankası İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Şubesi 314- 8880 ve Vakıflar Bankası Şehremini Şubesi 2034492.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!