İktisat'a yeni yönetim

Güncelleme Tarihi:

İktisata yeni yönetim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi.

İstanbul Üniversitesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Kutluata ile Yönetim Kurulu üyelerinin geçen haftaki istifalarıyla boşalan Fakülte Yönetim Kurulu üyeliklerine, Prof. Dr. İzzettin Önder, Prof. Dr. Nihal Tuncer, Prof. Dr. Hülya Talu, Doç. Dr. Dursun Arıkboğa, Doç. Dr. Füsun İstanbullu Dinçer ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selamoğlu'nun oybirliğiyle seçildiği bildirildi.

İÜ Senatosu'nda görev yapacak İktisat Fakültesi Temsilciliği'ne de Prof. Dr. Erol Manisalı'nın seçildiği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yönetim Kurulu, Rektör Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun bazı uygulamalarına tepki göstererek, ‘tarihi fakültenin yok edilme sürecine seyirci kalınamayacağı’ gerekçesiyle 16 Temmuz Cuma günü toplu olarak istifa etmişti.

Camide siyasete tutuklama

Elazığ'daki Ulu Camii'nde propaganda yapan 40 yaşındaki Mehmet Keskin tutuklandı. Geçen cuma namazı sırasında, ‘‘Allah-u ekber, din elden gidiyor. Kuran kursları kapatılıyor. Siz daha ne duruyorsunuz?’’ diye bağıran Orman Muhafaza Memuru Mehmet mahkemeye çıkarılarak tutuklandı ve cezaevine konuldu.

İzinsiz kursa 3 gözaltı

Şile'de izinsiz Kuran kursu açtıkları belirlenen bir karı-koca ile kursta öğretmen olarak görev yapan bir kadın göz altına alındı.

Şile Çayırbaşı Mevkii'ndeki bir evde izinsiz Kuran kursu açıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçen jandarma, eve baskın yaptı. Evlerinin alt katında izin almadan Kuran kursu düzenleyen Alaattin ile eşi Emine Selim ve öğretmen Nuray Bayraklı, gözaltına alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!