İktidarda devletten hesap soracağım

Güncelleme Tarihi:

İktidarda devletten hesap soracağım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, partisinin yeniden iktidara gelmesi halinde devletten hesap sorulacağını ima etti. Askeri darbeleri eleştiren ve darbe sonrası dönemlerin sorgulanmadığını söyleyen Çiller, ‘‘Biz iktidara geldik, ‘Öyleyse demokrasi gelmiştir ve sorun bitmiştir' gibi bir kolaycılığa bundan böyle asla talip değiliz’’ dedi.

Çiller, dün AP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle partisinin grup toplantısına eski milletvekillerini de çağırdı. Çiller, ‘‘Şayet bir devlet, kendi halkından korkuyor ve soluğunu keserek, kendini güvenceye almak istiyorsa, o devletin başka düşmanı yoktur’’ dedi. Terörü de, bu devlet anlayışının yarattığını öne süren Çiller, ‘‘Kendi kendisinin, kendisine ettiği düşmanlık kafidir. İhtiras, öfke, hesaplar ve bireysel çıkarların kurumsallaştırıldığı ama siyasi aklın ve demokrasinin kurumsallaştırılmadığı bir ülkede terörün sebebini başka bir yerde aramaya gerek yoktur’’ dedi.

İkinci demokrasi ve tam demokrasiye geçiş dönemini başlattığını ilan eden Çiller, ‘‘İkinci demokrasi döneminde intikam süreci yoktur. Bu dönemde kişisel ihtiraslar ve hesaplaşmalara da yer yoktur. Tam demokrasiyi sisteme getirme çabası vardır’’ görüşünü savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!