‘İktidar’ı Uçan Süpürge sorgulayacak

Güncelleme Tarihi:

‘İktidar’ı Uçan Süpürge sorgulayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 11:18

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 5 Mayıs’ta Ankaralılarla buluşmaya hazırlanıyor. 12 Mayıs’a kadar sürecek festivalde, dünya sinemasının birbirinden önemli isimleri başkentlilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Festivalin açılış filmi Sibel Kekkili'nin başrolde yer aldığı “Ayrılık” olacak. Uçan Süpürge takipçilerinin yakından tanıdığı İranlı yönetmen Tahmineh Milani, yepyeni filmi “İntikam/Payback” ile bu yıl festivalin gözdelerinden biri.

5 Mayıs’ta başlayacak Festival; Polonya’dan Meksika’ya, Küba’dan Finlandiya’ya, İran’dan Almanya’ya 30 ülkeden, 68 yönetmenin toplam 66 filmini sinemaseverlerle buluşturacak. Festival, filmleri, söyleşileri, film okuma etkinlikleri ve sergileriyle seyirciyi bir hafta boyunca sinemaya doyuracak.

Bu yıl temasını ‘‘İktidar’’ olarak belirleyen festival, yaşamın her alanında ve her anında var olan iktidar görünümlerini sorgulayacak ve “İktidar ne? İktidar kim?’’ sorularını yöneltecek.

‘İktidar’ı Uçan Süpürge sorgulayacak
‘İktidar’ı Uçan Süpürge sorgulayacak

Haberin Devamı

Önce film sonra söyleşi

Kadın sorunlarını cesur bir dil ve eşine az rastlanır bir mizahla sinemaya taşıyan, cinsiyet eşitsizliğine her filmiyle kafa tutan Milani, ülkesinde muhalif kimliğiyle tanınıyor. Milani bu yıl festivalin konuğu olarak Ankara’ya sinemaseverlerle hasret gidermeye geliyor. Kadın sinemasının bu stası, filminin gösteriminden sonra söyleşi yapacak.

Bozkırın da Ötesi

Tıpkı Milani gibi Fıprescı Ödülü için yeni filmiyle Ankara’ya gelecek olan bir diğer yönetmen de Vanja D’alcantara. Kazakistan bozkırlarından uzun süre akıldan çıkmayacak politik bir öykü anlatan “Bozkırın da Ötesi/Beyond the Steppes” ile festivale konuk olan yönetmen, filmin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

‘İktidar’ı Uçan Süpürge sorgulayacak

Women Make Movies

Dünyaca ünlü sinema örgütü Women Make Movies de ilk kez Ankara’da olacak. Uçan Süpürge’nin konuğu olarak ABD’den Ankara’ya ‘uçacak’ olan Kristen M. Fitzpatrick, eli boş gelmiyor. Fitzpatrick’in bavulunda, Women Make Movies’in işbirliğiyle festivalde gösterilecek olan filmler var.
Festival takipçilerinin adreslerinden biri olan Goethe Institut Ankara’da (Alman Kültür Merkezi) düzenlenecek “Sinemada Kadın Örgütlenmesi” panelinde Filmmor, Documentarist ve Uçan Süpürge ile birlikte Women Make Movies adına Kristen M. Fitzpatrick de söz alacak.

Haberin Devamı

Biletler gündüz 2 TL

Festival biletleri Kızılırmak Sineması’ndaki gişelerden satışa çıkacak. Bilet fiyatları gündüz seanslarında 2 TL olurken, akşam seansları öğrenci 7 TL, öğrenci olmayanlar için 10 TL olarak belirlendi. Ayrıca, her biri ayrı bir filme olmak koşuluyla 3 ve daha fazla sayıda bilet almak isteyen sinemaseverler film başına 5 TL ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!