'İkna Odası'na ilk soruşturma

Güncelleme Tarihi:

İkna Odasına ilk soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 09:37

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) müfettişleri 14 yıl aradan sonra 28 Şubat'ta binlerce kız öğrencinin mağdur olduğu iddiaları nedeniyle ilk incelemeyi başlattı. İstanbul Üniversitesi’nde o dönem görev yapan 12 kişi ifadesi alınmak üzere İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde kurulan çalışma merkezine davet edildi. Önceki gün için randevu verilen ancak mazeret bildirmeden gelmeyenlerin ise YÖK Başkanlığında ifadeye çağrılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Star Gazetesi'nden Seda Çakmak'ın haberine göre, başörtülü öğrencilerin başlarını açmaları için kurulduğu öne sürülen ve 'ikna odaları' diye adlandırılan iddiaları mercek altına alan YÖK, ilk resmi incelemeyi önceki gün başlattı. YÖK tarafından görevlendirilen müfettişler ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nin 20 yıllık Öğrenci İşleri Müdürü ile görüştü. Öğreci İşleri Müdürü'nün, kız öğrencilerle görüşüp baskı yaparak başlarını açtırmaya çalıştıkları iddiasıyla 12 kişinin ismini verdiği öne sürüldü.

 

Müfettişlere verilen 12 kişilik listede ağırlıklı olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinin isimlerinin bulunduğu iddia edildi. Listede geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ve o dönem İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi olan ÇYDD eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın da yer aldığı belirtildi. 12 kişilik liste için harekete geçen müfettişler, vefat eden Saylan’ın dışındaki isimleri önceki gün için ifade vermek üzüre randevu verdi.

 

Haberin Devamı

İfadeye gelmeyen YÖK’e gidecek

 

Müfettişlere ifade için listedeki isimlerden kaçının randevuya gittiği tam olarak öğrenilemezken, randevuya gelmeyenler için ise YÖK Başkanlığı tarafından işlem yapılacağı öğrenildi. Müfettişlerin ‘bu konunun üstüne gidilecek, ikna odalarında görev alan herkesin ifadesine başvurulacak’ dediği iddia edildi. YÖK’ün çok gizli başlattığı incelemede öğrencilerin de ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!