İklim odatv’nin adını kullanıp her kapıdan içeri süzülmüş

Güncelleme Tarihi:

İklim odatv’nin adını kullanıp her kapıdan içeri süzülmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2011 00:14

ODATV’ye yapılan baskının ardından tutuklanan Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, dün internet sitelerinde yaptığı açıklamada, aynı operasyonda yakalanıp savcılıktan serbest bırakılan İklim Bayraktar’ın odatv’nin kartını taşımadığını, resmi muhabirleri olmadığını söyledi.

Pehlivan açıklamasında şunları söyledi:

Resmi muhabir değil

“Tırnaklarımızı kanatarak inşa edip yarattığımız haber sitesi odatv, bugün itibarsızlaştırma operasyonuna kurban edilmektedir. Ayfer İklim Bayraktar nasıl İhlas Yayın Grubu’nun dergisine yazıyorsa ?ki bunu yeni öğrendim- bize de dışarıdan 6 aydır yazı göndermektedir. Yazdıkları Mümtaz İdil’in editörlüğünden geçip siteye girmektedir. Odatv’ye yazdığı röportaj sayısı 20’yi geçmez. Bayraktar, odatv’nin resmi bir muhabiri değildir. Odatv’nin kimliğini taşımamaktadır. Hiç para ödemesi yapılmamıştır. Odatv’nin çalışanları künyede açıkça yazmaktadır. Yazar kadrosunda adı da yoktur.”
Bayraktar’ın Ocak ayında kendisini arayarak Baykal ile röportaj yapacağını söylediğini anlatan Pehlivan, şunları yazdı: “Çok sevinçliydi. Bir-iki gün sonra beni cep telefonumdan aradı. Yoğundum, dönemedim.

Baytok muamelesi

Sonra arayıp sordum. Röportajı yapamadığını anlattı. Nedenini sordum. ‘Bana Nesrin Baytok muamelesi yaptı’ dedi. Şoke oldum. Ardından bana CHP Genel Merkezi’nden mail attı. Bir anne olarak bu olayın duyulmasını istemediğini, sadece CHP’li yöneticilere anlatacağını ama kesinlikle aramızda kalması gerektiğini yazdı. Şaşırdım. Soner Yalçın’ı aradım, çünkü bu inanılmaz vahim bir iddiaydı. Bayraktar’ın mail’ini Soner Yalçın’a gönderdim. “Morali çok bozuk, bir arar mısınız” dedim. Yani Bayraktar’ın iddia ettiği gibi, Gürsel Tekin, Soner Yalçın’ı arayıp bilgi vermedi, ben aradım. Soner Yalçın böyle haberdar oldu. Benden Bayraktar’ın telefonunu istedi, gönderdim. İşte bu sırada gerçekleşen Soner Yalçın- İklim Bayraktar görüşmesi dinlemeye takılmış? Yani bu ağır iddianın ortalığa saçılmasına, bu telefon görüşmesini medyaya servis edenler sebep olmuştur. Günler geçti, Bayraktar’ın iddialarını unutmuştuk. Aslında üzerinde pek durmamıştık. İklim Bayraktar, heyecanlı, tez yürekli, çok hırslı bir kişi izlenimi veriyordu bana. Şimdi Silivri zindanında gazetelerde yazılanlara, TV’deki konuşmalara bakıyorum, kafam karışıyor. Evet, İklim Bayraktar Ankara’da bize yazı gönderen 30’a yakın isimden biriydi. Ama görüyorum ki, odatv adını kullanarak her kapıdan içeri süzülüyormuş.

‘Büyük balık’ da ne

Biz tutuklandıktan sonra Kılıç-daroğlu’na gidip bir ‘büyük balık’tan bahsetmesini hiç anlayamadım. Saygın bir hukukçu olan Ömer Faruk Eminağaoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesinin içeriği beni rahatsız etti. Böyle bir habercilik odatv’ye yakışır mı? Bayraktar bize böyle bir haber göndermedi. Yayınlamayacağımızı çok iyi biliyordu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!