İkiz kardeşlerden hangisinin tecavüzcü olduğu belli değil

Güncelleme Tarihi:

İkiz kardeşlerden hangisinin tecavüzcü olduğu belli değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 12:24

İngiltere'de tecavüze uğrayan 17 yaşındaki genç kızın üzerinde saldırganın DNA'sı bulundu. Ancak bu DNA, tek yumurta ikizi olan iki erkek kardeşe ait olduğu için dava çıkmaza girdi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Berkshire bölgesindeki Reading kentinde 17 yaşında bir kız, park alanında bir grup erkek tarafından alıkonulduktan sonra bir erkeğin tecavüzüne uğradı.

Olayın ardından polis, genç kızın vücudundan saldırganın DNA’sını almayı başardı ve bu DNA polis kayıtlarındaki bir örnekle uyum sağladı. Ancak daha sonra, DNA’nın aslında iki kişiye ait olduğu anlaşıldı. Bu iki kişi ise 22 yaşındaki tek yumurta ikizleri olan kardeşler.

Savcı, elde edilen DNA’nın hangi ikize ait olduğunu tespit edemediklerini itiraf etse de iki kardeşi de tecavüzden tutukladı. Polis, tutuklu iki kardeşten hangisinin tecavüzden sorumlu olduğunu tespit edemeyeceğini itiraf ediyor. Savcı Sandra Beck "Oldukça özel ve zor bir dava olduğu doğru. Ancak zanlılardan birinin suç mahalinde olmadığını kanıtlama ihtimali var. Bu durumda hangi kardeşin tecavüzle yargılanacağını kolaylıkla söyleyebiliriz" dedi. Ancak şimdilik dava tarihinin 2 Aralık olarak belirlendiği ve tek bir tecavüz vakası olsa da ikizlerin jüri karşısına birlikte çıkarılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Bu sene Fransız polisi de benzer bir dava ile karşı karşıya kalmış, 6 tecavüz vakası ardından ikiz kardeşler Elwin ve Yohan tutuklanmıştı. Kurbanlar kendilerine saldıranın bu ikizlerden biri olduğunu belirtmiş ancak iki kardeşi birbirinden ayırt etmeyi başaramamıştı. Davada elde edilen DNA kanıtları da iki kardeş aynı DNA’ya sahip olduğu için geçersiz sayılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!