İkinci kez evsiz kaldılar

Güncelleme Tarihi:

İkinci kez evsiz kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 09:44

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1995 yılında terör örgütü PKK tarafından evlerinin yakılmasıyla Van'a göç etmek zorunda kalan 11 nüfuslu Dayan ailesi, evlerinde çıkan yangın sonucu ikinci kez evsiz kaldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK tarafından 1995'te Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere beldesindeki evlerinin yakılması nedeniyle Van'daki Yalım Erez Mahallesi'ne yerleştirilen Dayan ailesinin evinde yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, çatısı çöken ev ve eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Cebrail Dayan, “Yangın ilk çıktığı zaman komşuların yardımıyla içerdeki çocukları dışarıya çıkardık. Daha sonra yangını söndürmek istedik ama elektrik kablolarının kopması nedeniyle müdahale edemedik” dedi.

Elektriğin kesilmesi için TEDAŞ'a defalarca telefon ettiklerini, ancak elektriğin kesilmediğini iddia eden Cebrail Dayan, şöyle konuştu:

“İtfaiye ekipleri gelinceye kadar ev tamamen yanmıştı. Elektrik kesilmiş olsaydı, biz kendi imkanlarımızla yangını söndürmeye çalışır veya bir iki parça eşya kurtarabilirdik. Ama tüm ev eşyaları yandı. Yastığından, yorganına kadar
televizyonundan buzdolabına kadar her şey yandı. Bizler işsiz güçsüz insanlarız. Yılarca çalışarak biriktirdiğimiz eşyalar bir anda kül oldu. En önemlisi ocağımız yandı ve evsiz kaldık.”

Haberin Devamı

İtfaiye ekipleri yangının, elektrik kontağından kaynaklandığını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!