İkinci el otomobilleri alışveriş merkezinden alacağız

Güncelleme Tarihi:

İkinci el otomobilleri alışveriş merkezinden alacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Türkiye’nin ilk ve tek otomobil alışveriş merkezi ’Automall’, ikinci el otomotiv pazarındaki potansiyele ve hızlı gelişmeye bağlı olarak İstanbul’un hızla gelişen bölgesi Bağcılarda yükseliyor.

Projeyi gerçekleştiren şirketlerden MİLPA’nın Genel Müdürü Ömer Civaner, projenin temelinin 2 yıl önce atıldığını belirterek, "50 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek Automall’a gelen bir müşteri, binlerce aracı birada görmesinin yanı sıra tüm satış işlemlerini kredi dahil burada halledip aracıyla kapıdan çıkış yapacak" dedi.

TÜRKİYE’DE EŞİ YOK

Civaner, inşaatına geçtiğimiz yıl haziran ayında başlanan projede galerilerin 2008 Aralık ayında, ev-ofislerin ise 2009 Mart’ta teslim edileceğini kaydetti. Esenler Otogarı’na 5 kilometrelik mesafede bulunan Automall’un Türkiye’de eşi olmadığını vurgulayan Civaner, "Projesi, yaklaşık 59 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde 637 bağımsız bölümden oluşuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’na çok yakın bir alanda, Tekstilkent, Matbaacılar Sitesi ve Doğan Medya Center’dan oluşan dev yapı adasında inşa ediliyor" dedi. Yatırımcılar içinde yeni bir fırsat olacak tam bir otomobil alışveriş merkezi inşa ettiklerini söyleyen Civaner, "Proje bünyesinde bulunan bir çok mağaza, fast food restoran ve cafeleri ile hem iş sahipleri ve çalışanlarına hem de ziyaretçilerine keyifli bir yaşam alanı sunacağız" diye konuştu.

YÜZDE 60’I 2 AYDA SATILDI

Projeyle ikinci el oto alım-satımı yapan galerileri şehir merkezindeki apartman altlarından çıkarıp modern bir merkeze yerleştirdiklerini anlatan Civaner, şöyle devam etti: "Galerilerin yüzde 60’ı, ev-ofislerin ise yüzde 15 şimdiden satıldı. Satışa 2 ay önce başladık. Satın alanların yüzde 80’ini galerisiyle işini Automall’a taşımak için burayı tercih etti. Geri kalan yüzde 20’lik kesim ise ileride kiraya vermek için yatırım amaçlı bir satın alma yaptı." Proje kapsamında 370 uzman ve yetkili satıcı galeri aynı çatı altında toplanacağını belirten Civaner, "Böylece tüm tercihlere yönelik zengin model seçenekleri, özel kapalı ve açık alanlarda dizayn edilmiş 95-300 metrekarelik kullanım alanına sahip showroomlarda müşterileri ile buluşacak" dedi.

TÜM İŞLEMLER TEK NOKTADA

Civaner, projenin bir diğer önemli özelliğinin ise araç alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin tek bir adreste çözülmesini sağlaması olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Automall’da satılan araçların ekspertiz değerleri hakkında alıcısına bilgi verilebilecek. Ayrıca devir, noter ve ruhsat işlemlerinin hepsi tek bir adreste yaptırılabilecek. Araç alım satımında tüketicilere, galerilere ve yetkili satıcılara kolaylık sağlanması ve farklı ihtiyaçlara göre farklı kredi imkanlarının sunulması için proje içerisinde bankaların şubeleri de yerlerini alacak. Satın alınan araçlarla ilgili her türlü sigorta işlemleri de Automall bünyesinde yer alan sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca, her türlü marka ve modeldeki araç için bakım ve servis hizmeti de almak mümkün olacak."

Rakamlarla Automall

Automall 58 bin 702 metrekarelik kapalı alan üzerinde 637 bağımsız bölümden oluşacak.

370 uzman galeri ve yetkili satıcıyı aynı çatı altında toplayacak.

Özel kapalı ve açık alanları ile 95-300 metrekare arasında değişen kullanım alanlarına sahip showroomlar yer alacak.

540 metrekarelik müzayede salonu bulunuyor.

3 bin 760 metrekarelik alanda toplanmış servislerde bakım ve servis imkanı bulunuyor.

45 metrekare ile 65 metrekare arasında değişen 192 adet ev-ofis yer alıyor.

280 metrekare restoran, 280 metrekare cafe, 6 adet 60 metrekarelik fast food alanı buluyor.

Dükkan ve ofislerin büyüklükleri ise ortalama 60 metrekare civarında değişiyor.

Galeriler 179 bin dolardan, ofisler 134 bin dolardan, dükkanlar 83 bin dolardan ve ev-ofisler 56 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ayrıca yaklaşık 900 adet araç kapasiteli kapalı ve açık otopark da mevcut.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!