İkinci bir yaşam sunan oyunlar

Güncelleme Tarihi:

İkinci bir yaşam sunan oyunlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2006 00:00

Hasan Amca binlerce kişinin bir araya gelerek sürekli değişen bir dünya üzerinde oynadıkları devasa oyunları inceledi Geçenlerde ne yapayım da hayatıma renk gelsin diye düşünürken, hızla yayılan MMORPG adlı oyun tarzını keşfettim. Massive Multiplayer Online Role Playing Game, yani gerçek rollere dayalı çok katılımcılı çevrimiçi oyun olarak isimlendirilen bu tür, sürekli değişen bir dünya üzerinde binlerce kullanıcının katılımıyla oynanıyor. Oyunda oyuncuların içinde yaşadığı ve sürekli gelişen bir dünya yer alıyor.

Tüm oyuncular bu sürekli değişen dünya üzerinde farklı rollere bürünüyorlar. Oyun sırasında sizi bekleyen binlerce farklı amacın peşinde koşabildiğiniz gibi, diğer gerçek oyuncularla ortak mücadele verebiliyor veya onlara karşı üstünlük kurmak için çalışabiliyorsunuz. Ancak kendinizi bunlara çok kaptırmamaya dikkat edin, çünkü tahmin etmediğiniz ölçüde bağımlılık yaratabiliyorlar.

Star Wars Galaxies

Star Wars Galaxies ve genişleme paketleri, olayların akışına bağlı olarak sürekli gelişen bir Star Wars evreninde geçiyor. Bu oyunda Star Wars evrenindeki karakterlerden birini seçip, yine seçtiğiniz yönde gelişim gösterebiliyorsunuz. Kaçakçılık yaparak Jabba’nın yanında yer almanız, sıkı bir ödül avcısı olarak galaksiye korku salmanız, Padawan olup Jedi müessesesine adım atmanız, hatta akabinde karanlık tarafa geçmeniz dahi mümkün. Oyunda tamamlayabileceğiniz binlerce görev, ziyaret edebileceğiniz onlarca gezegen ve halihazırda etrafta dolanan yüz binlerce gerçek oyuncu yer alıyor. Oyun aylık üyelik sistemiyle çalışıyor. www.direct2drive.com/buy-mmo-download adresinden belli bir ücret karşılığında oyunu doğrudan bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

Knight Online

Knight Online, diğer iki oyunun aksine indirmek ve oynamak için ücret veya aidat gerektirmiyor. Aslında oyunda karakterinize ek özellikler kazandırmak için tercih edebileceğiniz ücretli üyelik sistemleri de mevcut, ama oyunu oynamak ve MMORPG dünyasını yakından tanımak için bunları satın almaya mecbur değilsiniz. Knight Online, adlı üzerinde ortaçağ atmosferini andıran bir dünyaya sahip ve iki ırkın birbiriyle bitmez tükenmez savaşını konu alıyor. Karakter gelişimi, tamamlanması gereken görevler ve ekonomik-politik sistemler yine bu oyun içinde de mevcut. Oyunu oynayabilmek için www.knightonlineworld.com adresşine giderek kurulum dosyasını indirmeniz ve sitedeki açıklamaları takip etmeniz yeterli.

World of Warcraft

MMORPG klasmanı akla geldiğinde World of Warcraft’ı es geçmek olmaz. Warcraft dünyasının kendine özgü klasik ve mistik yönlerini başarıyla bir araya getiren oyun, aynı zamanda kendi sınıfının en kapsamlı ve kolay oynanan örneklerinden biri olarak gösteriliyor. World of Warcraft’ta iki ana gruptan ve bu grupta yer alan ırklardan birini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Akabinde sıra gerçekleştireceğiniz görevler, kazanacağınız savaşlar ve icra edeceğiniz mesleklerle deneyim kazanmaya geliyor. Oyun o kadar popüler ki, üreticisi Blizzard sunuculardaki yoğunluk nedeniyle oyunu artık neredeyse kotalı olarak dağıtıyor. Türkiye’de de adeta kapışılan oyunu kutulu olarak satın aldıktan sonra, oyunda kalabilmek için belli bir aidat ödemeniz gerekli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!