İki kızın sitem dolu videosu izlenme rekoru kırıyor

Güncelleme Tarihi:

İki kızın sitem dolu videosu izlenme rekoru kırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

Bursa Orhangazi’deki Atatürk İlköğretim Okulu 3/F sınıfında, sınıf öğretmeni Cemal Aykaç’ın 22 Ocak’ta yarıyıl tatili öncesi karne dağıtım gününde ‘hatıra olsun’ diye çektiği görüntüler olay yarattı.

Haberin Devamı

SINIF BAŞKANI KIZLARIN İSYANI - Web TV

Sınıf Başkanı 9 yaşındaki Havva Mutlu ve yardımcısı Gizem Bera Yüksel’in görüntüleri, önce internetteki sosyal paylaşım sitesi facebook’ta, ardından televizyon kanallarında yayınlandı. İzlenme rekorları kıran video görüntülerinde, tahtaya kalkan iki kız öğrencinin arkadaşlarına sitem dolu sözleri izleyenleri can evinden vuruyor. Havva, gözyaşları içinde kendisinin aldığı iyi notları arkadaşlarının da alması için çalıştığını ancak hiçbir arkadaşının kendisine yardımcı olmadığını anlatıyor.

Gizem de “Sizin yaptığınız insanlığa sığar mı? Okula ayakkabılarım yırtık geliyorum” diyor.

Yüzlerce kişi yardım etmek istiyor

Görüntülerin ardından, Orhangazi Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Fatih Mutlu’nun kızı Havva Mutlu ile uzun süredir işsiz olan inşaat işçisi Salih Yüksel’in 6 çocuğundan biri olan Gizem Bera Yüksel’in Orhangazi’deki evleri dün gazetecilerin akınına uğradı. Gizem dışında Uğur (16), Hatice (14), Umut (13), İrem (10), ve Ufuk (5) adlarında 6 çocuk babası olan Salih Yüksel, “Geçen yıl kaza geçirdim, iş bulamıyorum. 5 çocuğumu güçlükle okutuyorum.
Video televizyonlarda yayınlandıktan sonra yüzlerce kişi bize ulaşarak yardım teklifinde bulundu” dedi. Anne Ayla Yüksel de “Orhangazi feryadımızı duymadı, bir video sayesinde Türkiye bize yardıma koştu. Bu durum bizi çok üzdü” diye konuştu.

Video karne günü hatırasıydı

Çocukları görüntüleyen sınıf öğretmeni Cemal Aykaç da şunları söyledi: “Karne gününde hatıra olsun diye o görüntüleri çektik. Görüntüleri Orhangazi’deki kızım Almanya’da yaşayan kızıma göndermiş. Almanya’daki kızım da çok etkilenip facebook’ta paylaşmış.”

Haberin Devamı

Notlarım 100 olsun

Havva Mutlu: Ben böyle başkanlığı nasıl yapayım? Benim notlarım 100, sizin de 100 olsun istiyorum. Kimse beni dinlemiyor. Beni dinleyen var mı? Ben ağlıyorum. Ben bu sınıfın başkanıyım. Siz böyle yapıyorsanız, yazıklar olsun size. Başka bir şey demeyeceğim.

Üzmeyin beni

Gizem Bera Yüksel: Arkadaşlar, öğretmen beni ben fakirim diye başkan yapmadı. Ben çok istiyordum. İstiyorsanız bırakabilirim, 2’nci dönem bırakabilirim. Gösterebilirim bakın ayakkabılarım yırtık. Ben bu okula gelirken ayakkabılarım yırtık geldim. Derya’nın botu ne kadar güzel, ona almışlar. Bana babam alamıyor. Babam çalışamıyor inşaatta. 5’inci kattan düştü. Ölecekti. Okuyalım diye ekmek parasını çıkarmak için çalışıyor. Parmaklarını kesti. Bu sizin yaptığınız insanlığa sığar mı? Söyleyin, cevap verin şimdi. Üzüyorsunuz beni. Benim kalbim, içimde ateş var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!