İki kadın, iki çocuk, iki dram

Güncelleme Tarihi:

İki kadın, iki çocuk, iki dram
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Psikopat değil, anneyim

BAKICILIĞINI yaptığı iki yaşındaki Serkan Mimicil'i döverek hastanelik ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Saniye Durmuş, ‘‘Ben de anneyim, psikopat değilim’’ dedi. Kartal 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Saniye Durmuş, Serkan'ın kendisine bırakıldığında zayıf ve çelimsiz bir çocuk olduğunu iddia etti. Sevgi Memicil'in her gün oğlunu görmeye geldiğini, dayak atsa, farkedebileceğini söyleyen sanık, ‘‘Olay günü bakkala gitmiştim. Döndüğümde Serkan'ı yerde baygın yatarken buldum. Kızım, masadan düştüğünü söyledi. Çocuğu hastaneye götürdüm. Daha sonra annesini aradım. O da Serkan'ı, benim dövdüğümü ileri sürerek şikáyet etmiş’’ diyerek kendini savundu.

Durmuş, Serkan'ın vücudundaki morlukları da ‘‘Çocuklarım Serkan'la oynarken, onu ısırmış olabilirler’’ diye açıkladı. Dosyanın Adli Tıp Kurumu'na sevkedilmesine karar verildi.

Parktan önce cezaevi

EROİN kullandığı ve sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Letonyalı Anna Veilande'nin demir parmaklıklar ardında dünyaya getirdiği iki yaşındaki kızı Maria, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde büyüyor. Vailande, bırakacak kimsesi olmadığı için, küçük Maria'yı her duruşmaya yanında getiriyor.

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Anna Veilande, Adegboyega Oreagba, Ümüto Karakuş, Süleyman Koç, Ahmet Küçük ile tutuksuz sanıklar Özdemir Kılıç, Arif Yaman katıldı. 12 yıla kadar hapsi istenen sanıklardan Anna Veilande, suçlamaları kabul etti. Türkiye'ye 1996 yılında kocasıyla birlikte turist olarak geldiğini söyleyen genç kadın, ‘‘Kocamın vasıtasıyla uyuşturucuyla tanıştım’’ dedi. Türkiye'de kocasından ayrıldıklarını ifade eden Anna, küçük Maria'yı uyuşturucu suçundan hapis yattığı sırada cezaevinde doğurduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!