İki günde 44 yasa dışı göçmen yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İki günde 44 yasa dışı göçmen yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 09:16

Sahil Güvenlik Komutanlığının 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yasa dışı göçün önlenmesi kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarında 44 yasa dışı göçmen yakalandı

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale'de 30 Haziran'da 6 Moritanya uyruklu göçmen ile 12 Afganistan uyruklu, 1 Temmuz'da da Çanakkale'de toplam 12 Afganistan uyruklu göçmen ele geçirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ayrıca 30 Haziran Cumartesi günü Aydın'da 6 Moritanya uyruklu, Edirne'de de 8 Gürcistan uyruklu göçmen yakaladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında arama-kurtarma faaliyetleri kapsamında 12 kişiyi kurtardı.

Çanakkale Küçükkuyu açıklarında 30 Haziran Cumartesi günü iki lastik botla denize açılıp sürüklenen 3 kişi kurtarıldı.

Adana Karataş mevkinden 30 Haziran Cumartesi günü denize giren ve kaybolan 4 kişiden Hasan İçöz ve Ahmet Topal kurtarılırken, Yusuf Kostal ölü bulundu. Erman Taş'ı arama çalışmaları da bugün Bahçe Plajı'nda ölü bulunması üzerine sona erdi.

Haberin Devamı

İzmir Aliağa Tavşan Adası mevkinde 1 Temmuz Pazar günü arızalanan Ateş isimli teknedeki 7 kişi kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, sıhhi tahliye faaliyetleri kapsamında 29 Haziran Cuma günü Balıkesir'deki trafik kazasında yaralanan Ferhat Hamurca ve Hakan Boyacı'nın sağlık kuruluşuna ulaştırılmasını sağladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'de ani rahatsızlık nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü Gülten Özbey ve Hüseyin Görkem Yakar adlı kişilerle, aynı gün Balıkesir'de Mustafa Kılıç isimli bir bebeğin sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasını da sağladı.

Açıklamada, 1 Ocak 2007 tarihinden bugüne kadar toplam 2 bin 103 yasa dışı göçmeninin yakalanarak ilgili makamlara teslim edildiği, 141 arama-kurtarma çalışmasında 995 kişinin kurtarıldığı, 48 sıhhi tahliye faaliyetinde de toplam 52 yaralı ve hastanın hastanelere ulaştırıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!