İki çam ağacı inşaatın içinde kaldı

Güncelleme Tarihi:

İki çam ağacı inşaatın içinde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2008 13:04

Trabzon'da yapımına yeni başlanılan ve zemin katı inşa edilen bir binanın içinden yükselen iki çam ağacı görenleri şaşkına çeviriyor.

Haberin Devamı

Ortağının yakınlarının izin vermemesi nedeniyle ağaçları kesmediğini anlatan inşaat sahiplerinden Enver Bektaş, "Çam ağaçlarını havalandırma boşluğu içinde bırakacaktık" derken, binanın yapımı, mahalle sakinlerinin başvurusu üzerine mahkemece durduruldu.

 

İlginç olay Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Enver Bektaş ve Mustafa Pehlivan, yaklaşık 5 ay önce, Konak caddesi üzerinde bulunan bitişik arazilerinin üzerine ortak bir bina yapmayı kararlaştırdı. Temel açma çalışmaları sırasında Mustafa Pehlivan hayatını kaybetti. İnşaatı sürdüren Enver Bektaş, önce Pehlivan'a ait arsa üzerinde bulunan iki çam ağacını kesmek istedi. Ancak Mustafa Pehlivan'ın yakınları buna karşı çıkınca bu kez, çam ağaçlarını havalandırma boşluğu gibi düzenlenmiş iki alan içinde bırakarak, binanın zemin katını inşa etti. Bu sırada, söz konusu arazinin yeşil alan olduğu yolunda yapılan şikayet üzerine inşaat durduruldu ve olay mahkemeye intikal etti.

 

Haberin Devamı

İlginç inşaatın sahiplerinden Enver Bektaş, Mustafa Pehlivan ile ortak olarak inşaat yapmaya karar verdiklerini ancak vefatından sonra bazı sorunlarla karşılaştığını belirterek, " Temel açma çalışmaları sırasında ortağım Mustafa hayatını kaybetti. Ölümünün ardından ailesi, arazinin onun sahibi olduğu bölümü üzerinde bulunan çam ağaçlarının kesilmesini istemedi. Bunun üzerinde projede küçük bir değişiklik yaparak iki çam ağacının olduğu bölümü havalandırma boşluğuna dönüştürdük, ağaçları binanın içinden geçirdik" dedi ve şunları söyledi:

 

"Binayı 4 kat olarak yapmayı düşünüyoruz. Bina yükseldikçe ağaçların dallarını budayacaktık. Bu şekilde hem ağaçlar kesilmeyecek, hem de bina yapılacaktı. İnşaat bittikten sonra aile izin verirse ağaçları kesebilirdik. Ancak çevre sakinleri, ağaçların bulunduğu bölümün yeşil alan olduğu iddiasıyla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de dava sonuçlanıncaya kadar inşaatı durdurdu. 4 aydır süren mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Ardından inşaata kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!