İhsanoğlu’nun ‘Islamophobia’sı artık Rusça’da

Güncelleme Tarihi:

İhsanoğlu’nun  ‘Islamophobia’sı  artık Rusça’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 01:32

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun “Islamophobia” başlıklı İngilizce kitabının Rusça tercümesi Moskova’da düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı. Törene çok sayıda akademisyen ve diplomat katıldı.

Haberin Devamı

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliği görevindeyken diplomatik ve uluslararası işbirliği yollarını kullanarak İslamofobi konusunda önemli başarılar elde eden İhsanoğlu, görevde kaldığı 10 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları, 2013’te “Islamophobia” adıyla kitaplaştırmıştı.

KARİKATÜR KRİZİYLE BAŞLADI

Törendeki konuşmasında İslamofobi’nin ulaştığı tehlikeli boyutlara ve Batı Avrupa’daki aşırı sağcı partilerin yabancı düşmanlığı içerisinde takındıkları İslamofobik tavırlara da değinen İhsanoğlu, Hürriyet’e de kitapla ilgili olarak şunları aktardı:

“Bu çatışmadan işbirliğine konseptiyle, 10 sene içerisinde 2005’ten 2014’e kadar, Danimarka ile yaşanan karikatür krizi ile başlayan İslamofobik savaşı nasıl idare ettiğimizi, çatışmanın 10 sene sonra işbirliğine nasıl dönüştüğünü anlatan bir çalışma. Bu yıllar arasında yaptığımız akademik çalışmalar, AB Dışişleri Bakanlığı, Bayan Clinton ile yaptığımız çalışmalar var. Arkasından hem iki hem çok taraflı BM Genel Kurulu’nda ve BM’nin Cenevrede bulunan İnsan Hakları Konseyi’nde bulunan temaslardaki faaliyetlerimiz yer alıyor. 2010 senesinde bizim teklif ettiğimiz sekiz maddelik bir karar tasarısı kabul edildi. BM’nin bütün üyeleri bunu kabul etti. Bu dönüm noktası teşkil etti. 2011 senesinde Bayan Clinton başta olmak üzere, birçok Batılı Müslüman ülkenin içişleri bakanını ve birçok uluslararası kuruluşun temsilcilerini İstanbul’a davet ettim ve katıldılar. İstanbul deklerasyonu yayınladık ve İnsan Hakları Konseyi’nden çıkardığımız kararın desteklenmesi için bir İstanbul inisiyatifi başlattık ve burada bu çalışmalar başladı ve devam ediyor.”

BAKMADAN GEÇME!