İhracı şık değil

Güncelleme Tarihi:

İhracı şık değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 00:00

Hatay Milletvekili Fuat Geçen’in ihracı, Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak’ın da ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi AKP içinde de tepkilere neden oldu. Bu kararların AKP içindeki yankıları şöyle:

Ombudsman çözseydi

Abdullah Çalışkan (Adana Milletvekili)
Böyle bir sorunu disiplin kurulundan ziyade, sorunların çözümü için oluşturulan ombudsmanlığın çözmesini yeğlerdim. Bu çok daha iyi ve şık olurdu.

Cesaret kırıcı

Turhan Çömez (Balıkesir Milletvekili)
İyi bir sınav olmadı. Parti içi demokrasi ve ortak akıl söylemleri askıda kaldı. Alınan her iki karar da cesaret kırıcı oldu.

Hafızalarda kalır

Ertuğrul Yalçınbayır (Bursa Milletvekili)
Eleştirilebilir ama esasa bakıldığında, amaçlarının partinin de hedefi olan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele olduğu görülüyor. Sonuçta sel gider kumu kalır, yani ileride halkın kafasında, hafızalarda da, ’yolsuzluklarla mücadele eden kişilerin gittiği’ kalacaktır.

Ayağına kurşun

İbrahim Hakkı Aşkar (Afyon Milletvekili)
Her ağzını açanı ihraç tehdidi altında tutarsanız, hep susan insanlar kalır, söyleyen insanların hepsi gider. İhraç olayı partinin kendi ayağına kurşun sıkmasıdır.

Hatadır  dönülür

BAŞBAKAN Erdoğan’a "Kasımpaşalı gibi davranma" uyarısında bulunduğu için ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen AKP Afyon Milletvekili Mahmut Koçak, "Bu bir hatadır. Hatadan dönülür inşallah" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!