İhracı istenen Metin Solak: CHP'den vazgeçmem

Güncelleme Tarihi:

İhracı istenen Metin Solak: CHPden vazgeçmem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 13:05

Çiğli Belediye Başkanı seçilen CHP'li Metin Solak'ın başkanlık hikayesini, CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu anlattı. Nalbantoğlu, adaylıktan vazgeçirmek için Solak'ını odasına girdiklerinde, Metin Solak'ın başına silah dayadığını söyledi.

Haberin Devamı



BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Çiğli Belediye Başkanlığı'na CHP'li Metin Solak'ın seçilmesi CHP il yönetiminde şok etkisi yarattı. Solak, partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Belediye Başkanı seçilen Metin Solak ise eleştirileri hak etmediğini söyledi. Solak ise, “Sandıktan çıkan sonuca herkes saygı göstermeli. İhraç edilirsem partimin kapısının önünde nöbet tutarım yine de CHP’den vazgeçmem” dedi.

CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, grup kararına uymayarak son anda adaylığını açıklayan, AK Partili üyelerin desteği ile başkanlık koltuğuna oturan Solak'ın kesin ihraç istemiyle MYK'ya, O'na destek veren 4 CHP'li meclis üyesinin de il disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Adaylıkta ısrar eden Solak'ın kafasına silah dayadığı öne sürüldü.

Çiğli Belediye Meclisi'nde yapılan olağanüstü toplantının üçüncü tur oylamalarında 16 oy alarak başkanlığa seçilen Metin Solak, partinin il yönetimini ve Genel Merkezi karıştırdı. Seçim öncesi yapılan son grup toplantısında alınan grup kararına uymayarak son anda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Metin Solak, kesin ihraç talebi ile CHP Merkez Yürütme Kurulu'na sevk edildi. Kendisine destek vererek parti kararını hiçe sayan CHP'li meclis üyeleri Önder Özdemir, Emine Belge, Muhlis Yıldırım ve Mesut Akın da kesin ihraç talebi ile CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

KAFASINA SİLAH DAYADI

Solak'ın başkan seçilmesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte, Çiğli'nin yeni başkanını tebrik etmeden salonu terk eden İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Metin Solak'ı adaylıktan çekilme konusunda ikna etmek için odasına girdiklerinde, Solak'ın kafasına silah dayadığını ve pencereyi açarak atlamakla tehdit ettiğini iddia etti. Nalbantoğlu, “Hayatta iki şeyin önü alınamaz. Birincisi, intihara kalkışan bombacının önü alınamaz. İkincisi ihanete karar vermiş politikacının önü alınamaz. AKP oylarıyla seçilen Metin Solak ve ona destek veren bazı CHP'li meclis üyeleri, partimize ihanet etmiştir” dedi. Metin Solak başkan seçildiği için, onunla ilgili kararın, CHP MYK tarafından verileceğini, bu konuda MYK’ya başvuru yaptıklarını söyleyen Nalbantoğlu, Solak hakkında, parti tüzüğü neyi gerektiriyorsa onun yapılacağını söyledi.

İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Metin Solak'ın, hırsının kurbanı olduğunu dile getirerek, “Grup kararına uymayarak partisine ihanet etti. AKP'nin oyları ile o koltukta oturmayı içine sindiriyorsa, kendisini vicdanı ile başbaşa bırakıyorum. Mesele başkan olmak değil, dürüst bir siyasi duruş sergileyebilmektir. Böyle bir süreç İzmir siyasi tarihinde ilk kez yaşandı” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!