İhanete tam teşebbüs

Güncelleme Tarihi:

İhanete tam teşebbüs
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci politikasını eleştirerek, “AKP hükümeti aldığı milli emanete hıyanet etti.

Haberin Devamı

Başbakan anayasa suçu işlemekte, ihanete tam teşebbüs etmektedir” dedi. Bahçeli, Başbakan’ın katille maktulü karıştırdığını belirterek, Manavgat ve Gazipaşa’da yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

ÇÖZÜM ŞAKŞAKÇILARI
Türkiye Cumhuriyeti, bir cinayet çetesinin eline bakar hale getirilmiştir. AKP, militanları da siyasal bir aktör haline getirmeye çalışmaktadır. Yandaş yönetim altında bulunan üniversiteler, bazı sivil toplum kuruluşları, hep bir ağızdan çözüm şakşakçısı kesilmişlerdir. Hükümet niyeti bozmuştur. Hükümet, yoldan çıkmıştır. AKP zihniyeti, aldığı milli emanete hıyanetlik etmiş, bundan da hiç gocunmamıştır. Şurası nettir ki, Başbakan Erdoğan katille maktulü birbirine karıştırmaktadır.

PKK NİZAMİ GÜÇ MÜ?
Şimdilerde PKK’nın sınırdışına çıkması konusunda her kafadan ses çıkmaktadır. Bilen bilmeyen herkes terör örgütünün nasıl ülkemizi terk edeceğini konuşmaktadır. Ne var ki, militanların sınırdışına çıkmaları konusunda ortaya atılan değişik tarihler bir türlü birbiriyle uyuşmamaktadır. Bu aşamada sormak lazımdır ki, PKK terör örgütü nizami ve kanuni bir güç müdür ki, çekilmesinden bahsedilmektedir? Sayıları 1500’ü bulduğu iddia edilen eşkıyaların ülkemizi terk etmesi bu kadar alengirli, bu kadar netameli midir?

Haberin Devamı

PKK KIMILDAMAYACAK
PKK, nereden gelmiş ve nereye gidecektir? Sınırlarımız kalbura ve yolgeçen hanına dönmüşken, silahı alan vatanımıza ölüm saçmak için koşmuşken, bugüne değin hükümet nerededir, neyle meşgul olmuştur? Anlaşılmaktadır ki PKK’nın, AKP’nin kendisine verdiği tavizleri almadan herhangi bir yere kımıldamaya ne isteği ne de niyeti vardır. Başbakan havanda su dövmektedir. Bunun vebali büyüktür. Bu kepazeliğin karşılığı mutlaka ağır olacaktır.

BEDBAHTLIK
TBMM’yi ihanete ortak etme niyetleri bedbahtlık, sakil ve seviyesiz adamlar heyetiyle Türk milletine psikolojik harekât yapma sinsiliği haramzadelikten başka bir şey değildir. Başbakan Erdoğan Başkan olabilmek, ilk başta eyalet sistemini kurmak, Türklüğü Anayasa’dan elemek ve milliyetçiliği anlamsızlaştırmak için yapmayacağı kötülüğün olmadığını iyice göstermiştir. Ne gaflettir ki, PKK, AKP’ye anayasa siparişi vermiştir. Kimse hayal peşinde koşmamalı, Milliyetçi Hareket’in sabrı üzerinde yanlış hesap yapmamalıdır. Bu siyaset anlayışı Türkiye’yi tasfiye etmeden, siyasi mevtaya çevrilmelidir.

Haberin Devamı

GİZLİ GÜNDEMİ EYALET
Yeni Büyükşehir Kanu-nu’yla neyin amaçlandığı somutlaşmıştır. Başbakan Erdoğan sonunda ağzındaki baklayı çıkarmıştır. Gizli gündeminde eyalet sisteminin olduğunu ifşa etmiştir. İmralı canisinin beklentisi de kuşkusuz buna yöneliktir. AKP, eyaletleşmenin ve federalleşmenin taşlarını döşemiştir.

ÇILGINLIK DÖNEMİ
Ustalık döneminin adı çılgınlık dönemi midir?
Şimdi kalkmışlar dillerine okyanus ötesinden bir kavram gelmiş müzakere diyorlar. Neyin müzakeresini yapıyorsun. Analar ağlamasın, silahlar gömülsün gibi PKK
ağzıyla milleti aldatma nöbeti Erdoğan’a geçmiştir. Neyi vererek barışı sağlayacaksın? Cevabını Başbakan veremiyor. ‘Ben Öcalan ile işbirliği yaptım. Türkiye’nin bölünmesi için Öcalan ne diyorsa onu yapıyorum’ diyebilecek misin?”

Haberin Devamı

O SLOGAN PANKARTTA
Bahçeli daha sonra Ülkü Ocakları binasının açılışı için Alanya’ya geçti. Alanya’da “Durma ilerle evlatların seninle” ve “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları ile karşılandı. Burada Bahçeli’nin konuşma yapacağı platformun karşısında da “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganının pankart olarak asıldığı görüldü. 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!