Iğdır'daki çete operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Iğdırdaki çete operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 10:38

Iğdır'da hayvan hırsızlığı çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'u, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan M.T, M.A, E.A, S.D, A.K, C.K, K.T, F.B, R.A, F.A, T.Y. ve H.A, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden R.A. ve S.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Çete üyelerinin kent genelinde çok sayıda hayvan hırsızlığı olayına karıştığı, çaldıkları küçükbaş hayvanları ise 100 liraya satarak haksız kazanç sağladığı öğrenildi.

OLAY

Kentteki hayvan hırsızlıklarını önlemeye yönelik çalışma başlatan emniyet ekipleri, hırsızlık olaylarının bir çete tarafından organize edildiğini belirlemiş, Özgür Mahallesi'nde çalındığı belirlenen 59 küçükbaş hayvanın bulunduğu kamyonu durdurarak arama yapmıştı. Kamyondaki küçükbaş hayvanlara el konulurken, 2 şüpheli de gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında, 250 polisin katılımıyla belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda da aralarında çete liderinin de bulunduğu 10 kişi daha yakalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!