Iğdır'da olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 16:29

Iğdır'da, BDP'nin basın açıklamasının ardından polise ve iş yerlerine saldıran 53 gösterici gözaltına alındı. Kendilerini, dağılmaları konusunda uyaran BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, göstericilerin kendisine de taş atması üzerine bir iş yerine sığındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve bazı BDP'lilerin tutuklanmasının ardından aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu bir grup, basın açıklaması yapmak için BDP İl Başkanlığının bulunduğu Karaca Sokak'ta bir araya geldi.

BDP'li Abdulkadir Özsular tarafından yapılan basın açıklamasının ardından bazı göstericiler, polise ve bazı iş yerlerine taşlı saldırıda bulundu. Emniyet güçleri biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti.

BDP Iğdır Milletvekili Buldan, daha sonra Doğubayazıt Caddesi'ne gelerek, burada emniyet mensupları ile bir süre görüştü. Ardından Buldan grubu, dağılması için uyardı. Ancak göstericiler, Buldan'a da taş attı. Buldan, bölgede bulunan bir iş yerine sığındı.

Bu arada, yaşanan olaylarda yaralanan 1 polis memuru ile biber gazından etkilenen 2 vatandaş, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Polis ekipleri, basın açıklamasının ardından güvenlik güçlerine ve iş yerlerine taşla saldıran gruptan 53 kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer, söz konusu kişilerin İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının sürdüğünü bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!