İftiracı kız öğrencilere 35 gün hapis

Güncelleme Tarihi:

İftiracı kız öğrencilere 35 gün hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2004 01:39

Adana İnkılap İlköğretim Okulu 8. sınıfında öğrenim görürken, okul müdürü, müdür yardımcısı ve hizmetlinin kendilerine ’Tecavüz ve cinsel tacizde’ bulunduğu iddiası ile iftira attıkları öne sürülen 17 yaşındaki Ş.Ş. ve 16 yaşındaki B.S., toplam 35 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Cezalar, paraya çevrilip ertelendi. Yaklaşık 2 yıl önce 2 kız öğrencinin iddiaları üzerine Okul Müdürü 62 yaşındaki Rıfat Ekren, Müdür Yardımcısı 46 yaşındaki Yakup İnekçi ve hizmetli 46 yaşındaki Rahim Özdemir, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5-15 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanmış ve delil yetersizliğinden beraat etmişti. Mahkeme, bu kişilere iftirada bulundukları iddiasıyla 2 kız öğrenci hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

Yapılan soruşturma sonunda 2 kız öğrenci hakkında iftira suçundan 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 11 aydır tutuksuz yargılanan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişine soruşturma aşamasında verdikleri, ‘Bize sınıf geçireceklerini söyleyip göğüslerimizi, bacaklarımızı okşadılar. Dudaklarımızdan öptüler. Tecavüz ettiler’ iddialarını içeren ifadelerini kabul etmedi. Kendilerini İngilizce Öğretmeni Nursel Yıldırım’ın dershaneye yazdırmak vaadiyle kandırarak böyle ifade vermelerini istediğini iddia eden öğrenciler, müdür, müdür yardımcısı ve hizmetlinin kendilerine cinsel taciz ve tecavüzde bulunmadığını söyledi.

PARAYA ÇEVRİLDİ

Mahkeme h akimi, okul yöneticilerine iftirada bulunduğu iddiası ile Ş.Ş. ile B.S.’yi 3’er ay hapis cezasına mahk um etti. Yaşlarının küçük olması ve duruşmadaki iyi halleri nedeniyle Ş.Ş’nin cezası 20 güne indirilip 145 milyon lira para cezasına, B.S.’nin cezası ise 15 gün hapis cezasına indirilip 109 milyon lira para cezasına çevrildi. Sabıkasız olmaları nedeniyle iki kız öğrencinin cezaları tecil edildi. Bu cezalardan kurtulmak için 2 öğrencinin 5 yıl içinde benzer suç işlememeleri gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!