İftar saatinde bombalar patladı

Güncelleme Tarihi:

İftar saatinde bombalar patladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL’un çeşitli semtlerdeki 5 ayrı otomatik para çekme makinasında dün iftar saatinde bombalar patladı. Bombaların patladığı dakikalarda sokakların boş olması faciayı önlerken henüz saldırıları üstlenen olmadı.

Beş şubeye saldırı

Çağlayan ve Kasımpaşa’daki Akbank, Şişli ve Levent’teki Garanti ve yine Kasımpaşa’daki Ziraat Bankası ATM’lerinden vatandaşların iftar sofrasında olduğu saat 17.00 sıralarında ard arda patlama sesleri yükseldi. Patlamaların ardından olay yerlerine gönderilen polis ekipleri çevre güvenliğini sağladıktan sonra incelemelere başladılar. Patlamaların olduğu bölgelerdeki kritik noktalarda ve araçlarda yapılan aramalarda durumları şüpheli bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Tahrip gücü yüksek bomba

Bomba uzmanı polisler yaptıkları inceleme sonrasında, kullanılan patlayıcıların tahrip gücü yüksek zaman ayarlı bomba olduğunu belirlediler. Patlamalar sonucu otomatik para çekme makinalarında ve kulübelerinde hasarlar meydana geldi. Patlamaların olduğu sırada otomatik para çekme makinalarının yakınında vatandaş bulunmaması ise bir faciayı önledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!