İFSAK'tan 50. yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

İFSAKtan 50. yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 11:45

Türkiye'nin en köklü fotoğrafçılık ve sinema derneği olan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) 50. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Haberin Devamı

Dernek yaptığı açıklamayla Türkiye'de fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak amacıyla birçok etkinlik düzenleyen İFSAK'ın, yarım asrı geride bırakmış olmanın gururunu yaşadığı belirtildi.

İFSAK'ın 50. kuruluş yıl dönümünün 24 Aralık'da İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka binasında kutlanacağı bildirilen açıklamada, yönetmenliğini İFSAK üyesi Metin Avdaç'ın üstlendiği İFSAK 50. Yıl Belgeseli'nin de derneğin 50 yıllık tarihini gözler önüne sereceği ifade edildi.

Kutlama programı çerçevesinde “İZ” temalı serginin 5-31 Aralık tarihleri arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gezilebileceği belirtilen açıklamada, İFSAK tarihini anlatan “İFSAK 50. Yıl” adlı kitabın ise 2010 yılı içinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, kitapla birlikte, İFSAK'ın Türkiye'de fotoğraf ve sinema dünyasına yaptığı katkıların fotoğraf ve sinemaseverlere sunulacağı ifade edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!