İETT'nin 2500 otobüsü yetmiyor

Güncelleme Tarihi:

İETTnin 2500 otobüsü yetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, geçen hafta Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2023'te bitireceği dev projeleri anlatırken, İstanbullular yağmur altında otobüs bekliyordu. Uzun süre bekledikten sonra bir otobüse binmeyi başarabilenler ise sırılsıklam, yoğun trafikte evlerine ulaşmaya çalışıyordu.

Bir bölümü onarımda olan 2 bin 570 otobüs ile 10 milyon nüfuslu kentin toplu ulaşımını sağlamaya çalışan İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil ise tanıtım broşüründe İstanbullular'a şöyle sesleniyordu:

6 bin 389 durak var

‘‘Bizler, ‘Uygar Kent, Uygar Kentli’ sloganıyla yolumuzda ilerliyoruz. Sorunları tümüyle çözülmüş, daha uygar, daha huzurlu insanların yaşadığı bir İstanbul özlemi içerisindeyiz. 2000’li yılları yaşadığımız bu dönemde tüm dünya bilgi, teknoloji ve iletişim çağına doğru, baş döndürücü bir gelişim hızıyla ilerliyor. Küreselleşme denen bu olgu tüm dünyayı, tüm kentleri etkiliyor. Bu durum tüm dünya ülkelerini kentlerini, insanlarını çağdaş olmaya yönlendiriyor. Çünkü, sürekli gelişen dünyamız, bu hıza ayak uyduramayanları dışına itiyor. Büyük bir metropol olan İstanbulumuz da bu yarışın dışında kalamaz. Bu konuda başta merkezi ve yerel yönetimler olmak üzere hepimize çok büyük görevler düşmektedir. İETT olarak, kentin artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için çağa uygun, modern teknolojilerin gerektirdiği imkanları kullanma zorunluluğunun bilincindeyiz.’’

Gürtuna ile Pakdil’in çizdikleri pembe tablolara karşın, İstanbullular, her yağmur yağdığında, 4 bin 503’ü açık, toplam 6 bin 389 İETT durağında, sırılsıklam halde otobüs bekliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!