İETT şoförüne zıplatma cezası

Güncelleme Tarihi:

İETT şoförüne zıplatma cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:24

Kasisten hızla geçerek otobüsü zıplatan, bu esnada yolcusunun kafasının tavana çarpmasına neden olan İETT’ye bağlı özel halk otobüsü şoförü 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl meslekten de men edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ümraniye-Kadıköy hattı arasında İETT’ye bağlı Özel Halk Otobüsü’nü (ÖHO) kullanan Cemil Bingül (53), Mayıs 2009’da Kadıköy’de seyir halindeyken başka bir otobüsü geçmeye çalıştı ve kasise kontrolsüz girdi. Bu sırada zıplayan otobüsteki yolcu Mehmet Bektaş (49) da bulunduğu yerden fırladı ve başını otobüsün tavanına çarptı. Yere düşen yolcunun hayati fonksiyonlarını etkileyecek şekilde kafatası kemiğinde çatlaklar meydana geldi.

‘SORUMLULUK TAŞIMIYOR’

Bilirkişi raporunda, şoförün toplu taşıma aracı kullanma bilinç ve sorumluluğu taşımadığı, hızını gerekli şartlara uydurmayarak yaşanan olayda tali kusurlu olduğu belirtildi. Anadolu 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan davada, sanık Cemil Bingül ‘taksirle yaralama’ suçundan 4 ay 15 gün hapis cezası aldı. Cezası iyi halden 2 ay 17 güne indirildi ve ertelendi. Ayrıca Bingül’ün 3 yıl mesleğini yapması da yasaklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!