İdris Özbir gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İdris Özbir gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Fuat KARS- Erdoğan PAÇİN/ BURSA,(DHA)
Bursa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan, Kürt İdris lakaplı İdris Özbir, Avşa Adası'nda tatil yaparken yakalandı.
Haberin Devamı

Bursa'nın Demirtaş beldesinde, bir kısmı hazineye bir bölümü devlete ait olan 160 bin metrekarelik arazinin, yasadışı satışına karıştığı iddiasıyla, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 'Çıkar amaçlı çete oluşturmak' ve 'Zorla çek senet imzalatmak' suçundan, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan İdris Özbir, deniz otobüsüyle geldiği Avşa Adası'nda, eşiyle birlikte villasında tatil yaparken jandarma tarafından yakalandı.

Olayı doğrulayan Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, ``Kendisini uzun süredir arıyorduk. Nitekim yakalandı. Organize Suçlar'dan bir ekibi Avşa Adası'na gönderdik. Aynı olaya karışan İdris Özbir'in oğlu Rüstem ve Azmi Bilgi, Erhan Ayhan, Hakan Temel, Yusuf Kenan Yıldız, Taner Doğançay da aranıyor'' diye konuştu.

Öte yandan aynı olaya karıştığı için hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkan ve önceki gün yapılan duruşmada hazır bulunan DYP Bursa eski İl Başkanı İdris Sevinç, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!