İdil ve Nusaybin'de olaylar çıktı: 1'i polis 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İdil ve Nusaybinde olaylar çıktı: 1i polis 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 18:42

Uludere'de 12 PKK'lının öldürülmesi nedeniyle 3 günden beri kepenklerin kapalı olduğu Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bugün akşam saatlerine doğru, olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Üç günden beri esnafın kepenk açmadığı Nusaybin İlçesi'nde bugün akşam saatlerine doğru, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir kalabalık bir grup, yasadışı gösteri yapmak istedi. Gösteriye izin vermeyen polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıran gruba polis, gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verince ortalık bir anda savaş alanına döndü. Şirin Sokak, Demirüstü mevkii, Sakarya ve 27 Mayıs Caddesi'nde meydana gelen olaylar sırasında polisin sıktığı gaz bombaları nedeniyle çok sayıda kişi gazdan etkilendi. BDP'nin Mardin'de desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım'ın seçim bürosunda bulunan 63 yaşındaki Memduh Demirkısan ayağına, 17 yaşındaki Muğdat Muğdayoğlu'da kafasına isabet eden gaz bombası fişeği nedeniyle yaralandı. Yaralanan Demirkısan ve Muğdayoğlu, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi.

Haberin Devamı

İDİL'DE ÖĞRETMENEVİNİ TAŞLADILAR

Kepenklerin kapalı olduğu Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de bugün akşam saatlerinde yasadışı gösteri yapmak isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup, Adile Naşit Caddesi'nde toplanarak, PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atmaya başladı. Daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan öğretmenevini taşlayan grup, binaya ait tüm pencere camlarını kırdı. Bu duruma müdahale eden polis, gösterici dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su kullanırken, göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Meydana gelen olaylar sırasında adı öğrenilemeyen bir polis memuru, kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru, tedavi altına alınırken, olaylarda 4 kişi de gözaltına alındı.

Adile Naşit Caddesi üzerindeki polis ve göstericiler arasında çatışmalar halen devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!