İddiaları Silivri’den mektupla yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

İddiaları Silivri’den mektupla yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 00:00

Devrimci Karargâh Örgütü’ne yardım ettiği gerekçesi ile tutuklanan Hanefi Avcı’dan mektup var.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: AVCI BİR KİTAP YAZDI HAYATI KARARDI

Avcı, Silivri Cezaevi’nden gazetecilere yazdığı mektupta hakkındaki iddiaları şöyle yanıtladı:
- Ne bana ne de arkadaşım Necdet’e sorulmayan konuların el altından soruşturmacılar tarafından basına servis edildiğini görüyorum. Linç kampanyası yapmak istiyorlar. Kitabı okumayıp, bölük pörçük basında yer alan bilgilerle okumuş gibi yapıp, konuşan kişiler “delil yok” diyor. Her taraf delil dolu.
- Niçin kitap yazdı? Kitap yazdığı için mi tutuklandı? Hakkında işlem yapılacağı için kitap yazdı diyorlar. 9 ay önce tüm bakanlıklara yazılı müracaat etmişim. Kitap çıkınca her koldan hakkımda tahkikat başlatılmış. Tahkikatlardaki tüm emareler kitaptan sonrasını kapsıyor.
Benim yüzümden tutuklu
- İddia ediyorum; Ben Necdet Kılıç’tan ötürü tutuklanmadım. Tersine, Necdet Kılıç benden dolayı tutuklandı. Bu olayda masumdur. İddia ediyorum, bir tek suç içeren konuşmam yoktur. Ne Necdet Kılıç ile ne de başka birisiyle.
Özel hayat gerçeğim
- Basına açığı vardı diye sızdırdılar. Özel hayatımla ilgili konuyu bilmesi gereken yakınlarım 2009 yılı 6’ncı ayından beri biliyorlar. Bundan dolayı kimse beni tehdit edemez. Ancak bundan dolayı ses bulup kaset vs. gibi şeyleri cemaat denedi. Onların da elinde hiçbir şey yoktur. Kitap yayınlanınca suçlarına bahane bulmak için bu örgütü ve arkadaşım Necdet Kılıç’ı bahane ettiler.
- Bir gazeteye verdikleri bilgiye göre, şifre cihazları vermişim. Bu Necdet’e e-posta adresi açmam ve onun şifresidir. MSN ile önemli konular aktarmışım. Ben Necdet ile MSN’de görüşmedim. Hiç e-mail ile haberleşmedim. TİB’de tüm e-maillerin kaydı vardır.
- Adli konuda yardım istedi diyorlar. Necdet’in evine hırsız girdi. Yardım istedi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü’ne telefon ettim. Başka bir arkadaşının Mersin’de evine hırsız girdi. Değerli eşyaları çalındı. Yardım etmeye çalıştım.
- Soruşturma numarasını söyleyerek Necdet Kılıç’a bilgi verdiğim, dolayısı ile örgüte yardım ettiğim, gizliliği ihlal ettiğim yazılıyor. Benim konuştuğum konu benim ve arkadaşım Necdet Kılıç’ın eski telefonlarımıza ait İMEİ numaraları üzerinden alınan istihbari önleme dinlemesinin İstanbul Özel Yetkili Mahkemesi’nin 2009/1860 sayılı kararıdır. Halbuki Devrimci Karargah Örgütü ile ilgili savcılığın hazırlık numarası 2009/1868’dir. Birbiri ile alakası yoktur.
İşkenceci rahatsızlığı
- Geçmiş dönemde işkenceci gibi gösterilmekten rahatsızım. 12 Eylül öncesi tüm ülke genelinde olduğu gibi ben de yanlış yöntemleri kullandım.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!