İdamın gecikmesi doğru olmaz

Güncelleme Tarihi:

İdamın gecikmesi doğru olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 01:16

YHT Garı açılışında “İdam” sloganlarına “Yakın yakın merak etmeyin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Saray’daki Cumhuriyet resepsiyonunda konuşurken “İdamın geciktirilmesi doğru değil” dedi. Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de “Başkanlık sistemi halka giderse benim milletim gereğini yapacaktır” diyerek siyasi partilerin bunu görüşmesinin doğru olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, darbe gecesinde kendisinin Marmaris’te tatilde olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Darbe gecesi ben İstanbul Havalanı’ndaydım peki beyefendi neredeydi onu açıklasın” sözleriyle yüklendi. Erdoğan, idam tartışmalarına da “Bu işin geciktirilmesi doğru olmaz” sözleriyle noktayı koydu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Referandum tartışmalarıyla ilgili sorulara Erdoğan, “Anayasa değişikliğiyle ilgili siyasi partilerin oturup bunu konuşması doğru. Başkanlık sistemi halka giderse benim milletim gereğini yapacaktır” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin, Irak’ın Musul kentine bağlı Türkmen kenti Telafer’e doğru hareket ettiğine ilişkin iddialarla ilgili şunları söyledi:

HAŞDİ ŞABİ’YE CEVABIMIZ FARKLI OLUR
“Konuyla ilgili olarak ben yetkili arkadaşlarımla da görüştüm. Bizim içeriden aldığımız şu an bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Haşdi Şabi’nin şu anda Musul’un 80 kilometre kadar güneyinde olduğuna dair bilgiler geldi ama o bilgilerden sonra biraz daha şartlar değişmiş olabilir ya daha onlar püskürtülmüş olabilir veya ilerlemiş olsalar bile onu ancak belki şimdi alabilirim ama ciddi bir mesafe alacaklarını zannetmiyorum. Telafer meselesi, bizim için hassas bir konu. Telafer’de bir defa biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Sincar’da kesinlikle sıcak bakmayız. Bunu zaten bütün yetkililere çok açık net söyledim. Dedim ki Telafer tamamen Türkmen ili, ilçesi. Bunun yarısı Şia yarısı Sünni. Biz tabii değerlendirmeyi Şia, Sünni üzerinden değil aslında gönlümüzün arzusu bunu tamamen Müslüman olarak bakıyoruz. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur.”

İDAM PARLAMENTODAN GEÇER
Erdoğan, zaman zaman meydanlarda dile getirilen idam tartışmalarıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Ben inanıyorum ki bu işin geciktirilmesi doğru olmaz. Çünkü milletimin talebi çok çok fazla. Hükümet kanadı bu işi dillendirdi zaman zaman. Onu Parlamento’ya ben getireceğine inanıyorum. Parlamento’dan da bu işin en isabetli şekliyle çıkacağına inanıyorum.”

CHP LİDERİNE: SON TARTIŞMALAR BENİ RENCİDE ETTİ
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, darbe gecesinde kendisinin Marmaris’te tatilde olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’na nasıl ‘Beyefendi tatilde’ dersiniz? Akıl babaları yanlış bilgi vermiş. Son tartışmalar beni rencide etti. Ben helikopterler başımızda uçarken eşimle, damadımla, kızımla, torunlarımla Marmaris’ten hareket ettim. Oradan yine aynı tehlike altında uçakla İstanbul’a indim. İstanbul’da 1. Ordu Komutanı’nı Genelkurmay Başkanvekili olarak atayarak süreci yönettim. Ben o gece milletimle beraberdim. İşler normale dönünceye kadar da havaalanında kaldım. Darbe gecesi ben İstanbul Havalanı’ndaydım peki beyefendi neredeydi, onu açıklasın.”

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
AK Parti’de FETÖ’cü olduğu iddialarına yanıt veren Erdoğan, “Varsa ortaya çıkarırız diyen Başbakan var. Dersanelerin kapatılmasına inanmayanlar vardı” dedi. Erdoğan, başkanlık sistemi ve referandum tartışmalarıyla ilgili de “Milletim bu adımın arkasında duracaktır. Bahçeli’nin devlet adamlığı yaklaşımını olumlu görüyorum. Adı Cumhurbaşkanlığı olur, Başkanlık olur fark etmez. Görüşmeler ülkemizin geleceği için hayırlı. Buradaki olumlu adımlar milletimizi sevindirecektir. Siyasi partilerin oturup konuşalım demesi olumlu” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!