İdamı istendi

Güncelleme Tarihi:

İdamı istendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eşi çamaşır asmak için balkona çıktığı sırada oğlunu öldürdüğü iddia edilen Ömer Toy savcılıktaki ifadesinde ’’Ayağım ağrıyordu, 7 - 8 ağrı kesici ve uyuşturucu hap içmiştim, hiçbir şey hatırlamıyorum’’ demişti.

Beyoğlu - Yeniköy’de 10 aylık oğlu Fatih Toy’u, boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen Ömer Toy hakkında, idam istemiyle dava açıldı.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, 35 yaşındaki tutuklu sanık Ömer Toy’un, uzun süredir işsiz olduğu belirtildi. 23 haziran günü eve alkollü geldiği, evde bira içerken eşi Saniye Toy’un çamaşır asmak için balkona çıktığı sırada yan odaya geçerek, oğlu Fatih Toy’u feci şekilde dövdüğü, kalbinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddia edildi.

Ömer Toy, olaydan sonra Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı ve Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, hiçbir şeyi hatırlamadığını söylemişti. ‘‘Geçirdiğim kaza nedeniyle ayağım ağrıyordu. Bira içmiştim. 7-8 adet ağrı kesici ve uyuşturucu hap içtim. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, yanımda polisler vardı’’ diyen Toy tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevine gönderilmişti.

Vahşice öldürülen Fatih Toy’un annesi Saniye Toy, cinayetin kim tarafından nasıl işlendiğini görmediğini belirterek, katil zanlısı eşi Ömer Toy'dan davacı olmadı.

Olaydan sonra tutuklanan ve hakkında idam cezası istenen baba Ömer Toy önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!