İçsavaş içinde içsavaş

Güncelleme Tarihi:

İçsavaş içinde içsavaş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:00

Suriye’de El Kaide’ye yakın militanlar, Özgür Suriye Ordusu’nun en önemli 30 komutanından birini öldürdü. ÖSO ile cihatçılar arasında “savaş” başladı.

Haberin Devamı

ÖZGÜR Suriye Ordusu’nun Yüksek Askeri Konseyi’ndeki 30 komutandan biri olan Kemal Hamami, önceki gün muhaliflerin bölgede başlatacağı taarruzu masaya yatırmak üzere Türkiye’ye 15 km mesafedeki Kürt Dağı’nda El Kaide bağlantılı Irak ve Levant İslami Devleti’nin temsilcileriyle bir araya geldi. Ancak toplantı şok bir suikastla bitti. İslamcı grup ÖSO’ya, “Hamami’yi öldürdük. Bütün Yüksek Askeri Konsey üyelerini öldüreceğiz” mesajını gönderdi. ÖSO Yüksek Komuta Siyasi Koordinatörü Luay Mikdad’a göre Hamami ile kardeşini bir kontrol noktasında, bizzat sahil bölgesinin “İslam Devleti Emiri” olan Ebu Eymen el Bağdadi vurarak öldürdü. “ÖSO’yu sapkın olarak görüyoruz” mesajını ÖSO liderlerine taşıması için Hamami’nin bir adamını salıverdiler.Ebu Basir el Lazkani olarak da bilinen Kemal Hamami, ÖSO içinde kritik önemde bir birliğe komuta ediyordu. Suikastın ardından üst düzey bir ÖSO komutanı Reuters’a, “Bizi hedeflemek istiyorlar. Bu yüzden bunu onların yanına bırakmayacağız. Onları paspas yapacağız” dedi. Aynı komutana göre İslamcı grup, Türkiye sınırına yakın Lazkiye’yi kastederek ÖSO’ya “Size burada yer yok” mesajı göndermek için Hamami’yi öldürdü. Başka muhalif kaynaklar ise Hamami’ye bağlı güçlerle İslamcı militanların Lazkiye yakınlarında stratejik bir kontrol noktasını kimin denetleyeceği konusunda kavga ettiğini savundular.

Haberin Devamı

Ateşkes çağrısı

SURİYE konusunda farklı görüşlere sahip Türkiye ile İran, ramazan ayı boyunca taraflara ateşkes çağrısı yaptı. Günübirlik ziyaret için dün Türkiye’ye gelen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de savaşan taraflara, “Ramazan ayı boyunca ateşkes sağlansın. Ramazanda sağlanacak ateşkes, ilerisi için de umut verir” açıklamasını yaptı. Davutoğlu, ateşkes çağrısının İran’ın açıkça destek verdiği Hizbullah güçleri için geçerli olması ve Hizbullah’ın Suriye’den çıkması gerektiğini de vurguladı.- Uğur ERGAN / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!