İçinde müşteri bulunan otel mühürlendi

Güncelleme Tarihi:

İçinde müşteri bulunan otel mühürlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 14:36

ISPARTA’nın Yalvaç İlçesi'ndeki Antiocheia Otel, ruhsatı olmadığı, kira sözleşmesi yenilenmediği ve fuhuş olaylarının yaşandığı iddiasıyla belediye tarafından içinde 10 müşteri bulunurken mühürlendi. Otel mühürlenirken, müşteriler balkonlara çıkarak durumu şaşkınlıkla izledi.

Haberin Devamı

Mülkiyeti Yalvaç Belediyesi'ne ait 3 yıldızlı 96 yatak kapasiteli Antiocheia Otel, belediye zabıtası tarafından içerisinde müşteri bulunurken, mühürlendi. Otelin mühürlenmesinin ardından içeride bulunan 10 müşteri uzun süredir kullanılmayan ve bu nedenle kilidi bulunmayan tahliye kapısının kilidi kırılarak otelden çıkarıldı. 3 yıldır ruhsatsız olduğu, kira sözleşmesi yenilenmediği ve fuhuş olaylarının yaşandığı iddiasıyla mühürlenen otel için Yalvaç Belediye Başkanlığı’nın 2 Ekim 2009 tarihli encümen toplantısında karar çıkmıştı.

‘HUKUKİ BİR ADIM’

Otelin kapatılmasının tamamen hukuki olduğunu belirten Yalvaç Belediye Başkanı DP'li Tekin Bayram, “Bu otel 3 yıldır ruhsatsız ve amacı dışında çalışıyordu. Ayrıca kira sözleşme süresi bitmesine rağmen tahliye etmediler” dedi. Kaymakamlığın da otelin kapatılması yönünde kendilerine yazı gönderdiğini hatırlatan Bayram, ruhsatsız çalıştığı için otele kapatılması yönünde uyarıda bulunduklarını belirtti. Bayram, “Kendilerine süre verildi ancak bu süre aşılmasına rağmen mühürleme işi yapılamamıştı. Çünkü ortada oteli işleten Zekeriya Ceylan yok, yani muhatabımız yok. Kime bıraktığı, otelle kimin ilgilendiği belli değil. Ruhsatsızlıktan dolayı da idari işlem yapıldı” diye konuştu.

‘RUHSATI BELEDİYE VERMİYOR’

2006 yılından bu yana otelin ruhsatsız çalıştığını kabul eden otelin İşletme Müdürü Ziya Özdemir ise “Belediye bize ruhsat vermemek için bazı standartları uyguluyor. Ruhsat almak için gerekli şartlardan ikisini yerine getirdik. Ama diğer iki madde yine belediye kanalıyla yerine getirilecek. Asıl amaç bizi buradan tahliye etmek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!