İçgüdü

Güncelleme Tarihi:

İçgüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnsanlardan çok hayvanlara güvenen bir bilimadamının öyküsü.

Güçlü bir senaryoya sahip olan İçgüdü (Instinct), oyuncuların mükemmel performanslarıyla da süslenmiş etkileyici bir film...

RWANDA ormanlarında meydana gelen cinayet olaylarından suçlu bulunarak hapishaneye konulan tanınmış primatolog Ethan Powell'ın (Anthony Hopkins) beyninin derinliklerinde çok gizli bir sır vardır. Onu yakalayıp hapishaneye koyan kanun adamları, kökenlerinin çok derine indiği belli olan bu esrar perdesini bir türlü çözememişlerdir. Seçkin bir bilimadamı olan Powell'ın yaşamındaki bu esrar perdesinin kökeni yıllar öncesine kadar uzanır. Dağ gorilleri üzerine araştırmalar yapmak için Rwanda'ya giden Powell, ülkesine geri dönmeyip bu ülkede vahşi yaşamın içinde olmayı seçmiş, goriller de bu bilimadamını kendilerinden biri gibi kabul etmişlerdir.

Bir süredir hapishanede olan Powell, tek kelime konuşmayarak tam bir sessizliğe gömülmüştür. Esrar perdesini aralamak isteyen yetkililer, onunla ilgilenmesi için Theo Caulder (Cuba Gooding Jr.) adlı bir psikiyatristi görevlendirirler. Yönetmenliğini Jon Turteltaub'un üstlendiği İçgüdü'nün başrollerini Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr., Donald Sutherland, Maura Tierney ve George Dzundza paylaştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!