İbrahim Tatlıses hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Tatlıses hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2002 17:24

Edirne'de, 15 ay önce Cüneyt Bilgiç'i öldürmek suçundan aranan zanlının televizyonda türkücü İbrahim Tatlıses'in yanında görüntülenmesi üzerine, öldürülen gencin ailesi, Tatlıses hakkında, Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Öldürülen Cüneyt Bilgiç'in babası Hayri ve annesi Melika Bilgiç, davayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin'e, Tatlıses hakkında suç duyurusunda bulundular. Bilgiç ailesi, verdikleri dilekçede, oğullarının katilini saklayan Tatlıses hakkında yasal işlem yapılmasını istediler.

Savcı Ergin, suç duyurusunu aldıktan sonra Tatlıses hakkında, cinayet zanlısı Mehmet Enver Tatlı'yı sakladığı gerekçesiyle, ''Suça yataklık ve cürüm işlemek'' suçundan işlem yapacaklarını söyledi.

Ergin, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan, 23 Eylül 2002 tarihindeİbrahim Tatlıses ve oğlu Ahmet Tatlıses hakkında işlem yapılmasını istediklerini de belirterek, ''Gazetelerde çıkan haber üzerine, yeniden harakete geçtik. Bu kişiler hakkında İstanbul Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na ve emniyet birimlerine yeniden birer yazı yazarak, işlem yapılmasını isteyeceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

Edirne'de Teras Bar'da çıkan kavgayı ayırmak için araya giren Cüneyt Bilgiç, Mehmet Enver Tatlı tarafından 27 Temmuz 2001 tarihinde bıçaklanmıştı. Aşırı kan kaybeden Bilgiç, hastanede yaşamını yitirmişti.

Olaydan sonra firar eren Tatlı, hakkında gıyabi tutuklama kararıyla aranıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!