IBM, yetenek bulmak için Türkiye’de bilgi merkezi açacak

Güncelleme Tarihi:

IBM, yetenek bulmak için Türkiye’de bilgi merkezi açacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

ABD’li bilişim devi IBM, 160 üst düzey yöneticisinin katılacağı İş Liderleri Forumu’nu kasım ayında Türkiye’de düzenleme kararı alırken, Türkiye’de yetenekleri bulup geliştirebileceği bilgi merkezleri açacağını açıkladı. IBM’in Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nicholas Donofrio, "Türkiye’de ekonominin büyümesi insanların yeteneklerine bağlı" dedi.

TÜRKİYE’de 70’inci yılını geride bırakan ABD’li bilişim şirketi IBM, dünyanın 160 ülkesindeki yöneticilerinin katılacağı Business Leadership Forum’u (İş Liderleri Forumu-BSL), inovasyon ve yetenekli insan açısından önemli potansiyel gördüğü Türkiye’de düzenleme kararı aldı. Ayrıca IBM, Türkiye’deki üniversiteler ve liselerle ilgili yeni eğitim çalışmaları yapmayı da planlıyor.

Türkiye’yi tanıyacaklar

Bu amaçla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşen IBM’in Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nicholas Donofrio, kasımda İstanbul’a dünyadaki liderlerini getireceklerini belirterek, "Bütün dünyadan insanları getireceğiz buraya. Türkiye’den de başbakan dahil siyasi liderler katılacak. Gelenler Türkiye’yi tanıyacaklar. Burada insanların değerini ve buradaki fırsatları görecekler. Bu konuda çok heyecanlıyız" dedi.

Eğitime destek vereceğiz

Türkiye’ye, diğer ülkelerde yaptıkları gibi eğitimle ilgili yardım sağlamak istediklerini belirten Donofrio, kolej ve üniversitelerle çalışacaklarını, eğitimin dar kapsamlı ve derin olması yerine yetenekleri geliştirmeye odaklanması için yol göstereceklerini söyledi. Nicholas Donofrio, "Türkiye’de ekonominin büyümesi insanların yeteneklerine bağlı" dedi.

Bilgi merkezi kuracağız

IBM, Türkiye’de bilgi ile ilgili merkezler kurmayı planlarken, şu anda teknoloji merkezini buraya taşımayı düşünmüyor. Nicholas Donofrio, inovasyonun (yaratıcılık) hergün yapılabildiğini ve bunun için merkez gerekmediğini dile getirerek, şunları söyledi: "İnovasyon hergün olur. Bu herkesin işi. Herkes icatçı ve yaratıcı olamaz ama inovasyon yapabilir. Ürün ve hizmet, süreç, iş modeli inovasyonları var. IBM’de inovasyon dünyadaki bütün merkezlerimizde yapılır. Türkiye de inovasyonumuza devamlı katkıda bulunuyor. Türkiye’de yeni bir finans direktörü görevlendirdik. Görevi buradaki teknolojik nüfusu artırmak. Türkiye’de bazı bilgi merkezleri kuracağız. Buraya devamlı yatırım yapacağız."

Yetenekleri bulup eğitecek

Türkiye’de yetenek açısından fırsatlar bulunduğunu ve potansiyel konusunda heyecanlandığını da ifade eden Donofrio, dünyada bütün yeteneklerin bir ülkede toplanamayacağını, bu nedenle Türkiye’de yetenekleri bulup eğitim verecekleri bilgi tabanlı merkezler açacaklarını kaydetti.

Simülasyon alanında fırsat var

NICHOLAS Donofrio, geleceğin inovasyon trendleriyle ilgili de simülasyonların önemine dikkat çekti. Donofrio, şu bilgileri verdi: "Her şeyin simülasyonu yapılabilir. Türkiye de, bu alana daha fazla eğilip, yeni şeyler yapmayı düşünebilir. Bilgi tabanlı ekonomilerde sanal dünyada yapılanlar fiziksel dünyaya da uygulanabilir. Bu alandaki inovasyonlarda fırsat var. Türkiye, bu yetenekte insanlara sahip, bunda hızla büyüyebilirsiniz."

Doğru yolla eğitim inovasyonu artırır

NICHOLAS Donofrio, kendisinin de geçtiği eski tarz eğitim sisteminde insanlara herşey hakkında bir şeyler öğretildiğini, dünyada başka üniversitelerde de yaptıkları çalışmalarda olduğu gibi Türkiye’de de yetenekleri geliştiren eğitime odaklanılması gerektiğini vurguladı. "İnovasyonları daha yeni yollarla yakalamanız gerekiyor" diyen Donofrio, doğru yolla eğitim verilen insanların inovasyonu ve değerleri daha kolay yakalayacağını kaydetti.

Türkiye’deki çeşitlilik yaratıcılığı geliştirir

IBM, bir yandan Türkiye’deki eğitim yatırımlarını hızlandırırken, diğer yandan Türkiye’deki 70’inci yılını kutluyor. IBM Başkan Yardımcısı Nicholas Donofrio, "Türkiye, IBM bünyesinde çok hızlı büyüyor. Daha da hızlı büyümesi için yatırım yapıyoruz. Türkiye, inovasyonun gelişmesi açısından güzel bir kültüre sahip. Doğu ve batıyı birleştiriyor. Çoklu kültürlerin olduğu ortamlarda inovasyon gelişir. İnovasyonun gelişmesi için insanların düşünmede özgür olması gerekiyor. Türkiye’de farklı fikirlere tolerans olmasa da destekleniyor. Homojen yerine çeşitliliğe sahip kültürler daha inovatif olur" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!