İBB Başkanı İmamoğlu: Kentsel dönüşüm beka sorunu

Güncelleme Tarihi:

İBB Başkanı İmamoğlu: Kentsel dönüşüm beka sorunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 07:00

Kentsel dönüşümle yenilenen Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin anahtar teslim törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Deprem ve kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye adına yüzde yüz beka sorunudur” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, yeni yönetim döneminde temelini attığı ilk kentsel dönüşüm projesi Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin daire teslimlerine etaplar halinde başlamıştı. 64 konut ve 14 dükkân olmak üzere  toplam 678 bağımsız birimden oluşan projenin, 113 hak sahibi ve 197 bağımsız birimini kapsayan bölümü için dün ikinci etap anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu özetle şunları söyledi: “Deprem ve kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye adına yüzde yüz bir beka sorunudur. Her yönüyle bize diz çöktürebilecek kadar etkisi yüksektir; ekonomik olarak, can kaybı olarak, sosyolojik olarak, her türlü… Onun için hayatta ve ayakta kalabilmek meselesidir.

İSTANBUL KAZANACAK

İstanbul’u israftan, kendi ifadeleriyle ihanetten uzak tutacağız. İstanbulumuza bereket, bolluk ve insanına hizmet eden anlayışı getirdik. Büyüterek yolumuza devam edeceğiz. İsraf isteyenler kaybedecek; kazanan İstanbul olacak, kazanan bereket olacak, kazanan 16 milyon İstanbullu olacak. Kazanan tam da bugün burada bulunan Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin mülk sahipleri gibi bizim vatandaşımız olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!