İade resti

Güncelleme Tarihi:

İade resti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 23:41

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1044 gün sonra dün ilk kez katıldığı AK Parti Meclis Grubu’ndan dünyaya FETÖ ile ilgili ‘iade’ resti çekti. Darbe davası kararlarının şehit ve gazilerin iade-i itibarlarını sağlayacağını belirten Erdoğan, “Eğer iadei itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLET SİZE İKTİDAR VERMEZ
“Bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversitelerin kapısından kovanlar, siz olmadınız mı? Okulların kapısında anneleri ağlatan siz olmadınız mı? Hüngür hüngür kızlarımızı sokaklarda sürüyen siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? Devletin içinde kadınlarımızı, başı açık, başı örtülü olarak sınıf sınıf ayrımlara tabi tutan siz olmadınız mı? Nerede eğitim, inanç, düşünce, fikir özgürlüğü? Öyle özgürlük, benim sınıfıma dahil olanlarla olur mantığı, özgürlük tanımında yoktur. Böyle bir şey olamaz. Ama bizim şu anda böyle bir sorunumuz yok. Bu milletin fertlerini, bu milletin bireylerini, birbirine düşman ettiğiniz sürece, bu millet size bu ülkede iktidar vermez, vermeyecektir.

MEN DAKKA DUKKA
(Darbe girişimi davaları) Bu duruşmalarla birlikte bizler tabii, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla, bir defa haklarını, iade-i itibarların sağlanmasını temin edeceğiz. Aynı zamanda da dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere ‘Daha ne istiyorsunuz, buyurun size yargı kararları’ deyip bunları da onların önüne koyacağız. Üzerlerine düşeni yaparlar veya yapmazlar, önemli değil. Ama şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Terörle mücadele uluslararası bir mutabakatın uygulamasıdır. Uluslararası bu mücadeleyi vereceksek, biz de sizden bizim ülkemize ait, ki bunları inşallah vatandaşlıktan da çıkaracağız, bunları süratle bize iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde kusura bakmayın, ‘men dakka dukka (Eden bulur).’ Biz de bunları yaparız.

TEŞKİLAT GÜNCELLENECEK
Artık can borcumuzun da olduğu milletimize olan şükranımızı ancak kendisine daha iyi hizmet sunarak ifade edebileceğimize inanıyorum. İlk etapta tüm bakanlardan 180 günlük kısa vadeli bir eylem planı istedik. Bu, vatandaşın birikmiş sıkıntılarını hızla çözmeye dönük olacak. 2019 seçimlerine kadar bu çalışmaların yürütüleceği bir eylem planı istedik. 2023 hedeflerimiz zaten asıl başarı çıtamız olarak geçerliliğini sürdürüyor. Onu da güncellememiz gerekiyor. Buna ilave olarak 2035 yılını hedef alan yeni bir çalışmaya daha başladık. Bu aynı zamanda gençlerimize emanetimiz olan 2053 vizyonumuzun altyapısını oluşturacaktır. Önceki en yüksek oy oranlarımız bile artık yeterli olmayacak. Sandıkta yüzde 50’nin üzerine çıkabilmek için milletin tamamının kucaklanması gerekiyor.

Bu yıl sonuna kadar il, ilçe, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyecek, yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var, bunu aşmamız lazım.”

1044 GÜN SONRA AK PARTİ KÜRSÜSÜNDE
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan 1044 gün sonra dün ilk kez AK Parti Meclis Grubu’na katıldı. AK Parti Meclis Grubu’na da önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde olduğu gibi ‘Cumhurbaşkanlığı Forsu’ çekildi. Milletvekilleri ve partililerin coşkulu alkış ve sloganları ile ‘Bir şarkısın sen’ şarkısı eşliğinde kürsüye çıkan Erdoğan, “demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir süreci başarıyla yürüttüğünü” belirterek Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

MUHAFAZAKÂR, DEVRİMCİ
“Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi, Cumhuriyeti, refahı da getiren AK Parti olmuştur” diyen Erdoğan, partisini de, “demokrat, cumhuriyetçi, milli yerli, kucaklayıcı, muhafazakâr ve devrimci” olarak niteledi. Cumhurbaşkanı, ‘Fors’lu bayrağın önünde konuşurken, yeni dönem AK Parti Grup ‘protokolü’nü de değiştirdi. Geçmişte grup başkanvekilinin oturduğu ‘başkanlık’ kürsüsünde bu kez ‘grup başkanı’ olarak Başbakan Binali Yıldırım oturdu, grup yönetim kurulu üyelerinin oturduğu koltuklarda da grup başkanvekilleri yer aldı.

Erdoğan istemediği için Meclis’e gelişinde tören yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Burada 20 dakika kalan Erdoğan, grup toplantısına geçti. Bu sırada yürüdüğü alanda güvenlik şeritleriyle güzergâh oluşturuldu. Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken kabine değişikliğine ilişkin soruya, “Muhatabı burada, bana sormayacaksınız” diyerek Yıldırım’ı işaret etti. Yıldırım ise aynı soruyu gülerek, “hadi bakalım” sözleriyle geçiştirdi. 

İade resti



MECLİS'TE ÖNLEM
CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın gelişi nedeniyle Meclis’te yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. AK Parti grup toplantısının yapıldığı salon, bomba arama köpeği de kullanılarak kapsamlı aramadan geçirildi. Güvenlik ekibinin sabah erken saatlerdeki ilk aramadan sonra ikinci kez arama yapması sırasında ise kriz çıktı. Arama sırasında salonda bulunan çoğunluğunu eski milletvekilleri ile vekilleri için yer tutan danışmanların oluşturduğu konukların dışarı çıkmaları istendi. Eski vekiller ve danışmanlar buna itiraz edince, köpek yardımıyla arama yapılacağını söyleyen korumalar taleplerinde ısrarcı oldu. Bunun üzerine salondan alkışlı ve ıslıklı protesto sesleri yükseldi. Erdoğan’ın bulunduğu süre boyunca helikopterler de Meclis’in üzerinde tur attı.

KAMERALI MKYK
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, genel başkan sıfatıyla katıldığı ilk MKYK toplantısında ilklere imza attı. Uzun bir aradan sonra MKYK’ya katılan Erdoğan’ın konuşması ilk kez toplantıda kamerayla kaydedildi. Erdoğan yeni dönem haritasını çizerken, öncelik olarak FETÖ ile mücadeleyi göstererek, “Bu konuda merhamet değil, adalet için mücadele edeceklerini ve acımayacaklarını” dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!