Hyundai'nin yatırımına Kocaeli de talip

Güncelleme Tarihi:

Hyundainin yatırımına Kocaeli de talip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 14:09

Hyundai'nin yapacağı 1.2 milyar avro tutarındaki yatırımına, Kocaeli de talip oldu.

Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Hamdi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hyundai'nin yatırımını, son 5 yılda otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörünün hızla geliştiği Kocaeli'nde yapmasının
daha doğru olacağını söyledi.
Hyundai'nin yatırım için İstanbul, Bursa ve Kocaeli üçgeninde yer arayışında bulunduğunu ifade eden Doğan, “Yatırım için Kocaeli'nde her türlü lojistik destek mevcut” dedi.
Hyundai'nin, İzmit'te bir tesisinin bulunduğuna işaret eden Doğan, ”Bu tesisi büyüterek, daha ileriye gidebilirler. O zaman yatırım hızlı, daha çabuk sürede tamamlanır” diye konuştu.
Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez de, Alikahya Beldesi'ndeki Hyundai tesisinin bitişiğinde, tarım arazisi özelliği taşıyan 2 bin dönümlük arsa bulunduğunu belirtti.
Bu arsa haricinde, 179 hektarlık bir arazi daha bulunduğunu bildiren Yaşar, şunları kaydetti:
“Hasanpaşa Mahallesi'nde 700 dönümü Halk Bankası'na ait olmak üzere sanayi bölgesinde kalan arazi, TEM Otoyolu, D-100 ve İzmit Merkezi'ne yakınlığı nedeniyle, yatırım için çok uygun. Arazi hem sanayi bölgesi alanı içindedir hem de düz ve oldukça elverişlidir. Ayrıca Alikahya Beldesi'ndeki Hyundai fabrikasına da çok yakın konumdadır. Hyundai, yatırımını mevcut tesisinin bulunduğu bölgeye yaparsa her türlü desteğe hazırız.”
Türkiye'de 1.2 milyar avroluk yatırım yapmayı planlayan Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai'nin yetkilileri, bir süre önce yer seçimi için Edirne, Kırıkkale, İzmit ve Bursa'da incelemelerde bulunmuş, bunun ardından Sakarya, Mersin, Yalova, Konya, Aydın, Niğde, Bursa ve Edirne'deki Vali, Belediye Başkanları ve Sanayi Odası yetkilileri, yatırımın kendi illerinde yapılması halinde her türlü kolaylığın gösterileceğini açıklamışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!