Hyde Park nerede yer alıyor? İşte Hyde Park hakkında bilinmeyenler

Güncelleme Tarihi:

Hyde Park nerede yer alıyor İşte Hyde Park hakkında bilinmeyenler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:53

Hyde Park, dünyanın en büyük park alanları arasında yer almaktadır. Toplamda 150 hektarlık yeri kaplayan Hyde Park, köşelerinde çeşitli etkinlik alanları bulunduruyor. Peki Hyde Park nerede yer alıyor? Hyde Park hakkında bilinmesi gerekenler

Haberin Devamı

Hyde Park 350 dönümlük alana kurulu Londra’nın merkezindeki en büyük parktır. Park da yaz konserlerine ve çeşitli etkinliklere içinde ve çevresinde yer verilmektedir. Parkın güney tarafında Kraliçe Victoria’nın ölmüş kocası Prens Albert’e yaptırdığı anıt bulunmaktadır. Anıtın karşı tarafında, çoğunlukla yazın klasik müzik konserleri için bir buluşma yeri olan Royal Albert Hall bulunmaktadır. Parkın batısında, Prenses Diana’nın Prens Charles’tan boşandıktan sonra yaşadığı Kensington Sarayı bulunmaktadır. Diana’nın anısına yapılmış şelale de burada bulunmaktadır.

Parkın kuzey doğusunda Marble Arch girişinde Marble Arch ve Speakers Corner bulunmaktadır. Marble Arch başlangıçta Buckingham Sarayına görkemli bir kapı olarak yapılmıştır ama daha sonra şimdi bulunduğu yere taşınmıştır. Speakers köşesi düşünce özgürlüğü ve açık tartışma için bir buluşma yeridir. Parkın güney doğusunda Hyde Park girişinde, çatıda manzara seyretme yerine açılan küçük bir sergi yerinin bulunduğu Wellington Arch bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Park hergün sabah 05:00 den gece yarısına kadar açıktır. Giriş ücretsizdir. En yakın istasyonlar Hyde Park Corner, Knightsbridge, Lancaster Gate ve Marble Arch’dir.

Londra’da bir park ve burada bir kürsü vardır ve bu kürsüde istediğinizi söyleyebilirsiniz. söylediklerinizin aleyhinizde delil olarak kullanılmayacağı iddia edilir…

Bahçeler bölümünde Long Water (Uzun Su), park bölümünde de Serpentine olarak bilinen bir gölü içine alır. Parkın Marble Arch’a (Mermer Kemer) yakın kuzeydoğu köşesinde ise, çok eskiden beri sokak hatiplerinin serbest konuşma yeri olarak bilinen Speakers’ Corner bulunur. Ve dünyada bilinen en büyük parklardan biridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!