Hussein Chalayan’ın çoğunu sattı Puma’ya kreatif direktör oldu

Güncelleme Tarihi:

Hussein Chalayan’ın çoğunu sattı Puma’ya kreatif direktör oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 00:00

Dünyaca ünlü Türk tasarımcılardan Hüseyin Çağlayan, Alman Puma’nın Kreatif Direktörü oldu.

Ayrıca Puma, Hüseyin Çağlayan’ın Londra merkezli moda şirketi ve markası Hussein Chalayan markasının çoğunluk hissesini alarak hazır giyime de adım attı. Spor giyim markası Puma yaptığı açıklamada "Global tasarımcı, sanatçı ve film yapımcısı Hüseyin Çağlayan artık bizim kreatif direktörümüzdür. Çağlayan tasarım, yaratıcılık ve spor moda koleksiyonları geliştirecek" denildi. Çağlayan, PUMA Sports Fashion koleksiyonlarından sorumlu olacak ve ayakkabıdan, aksesuara bütün kategorilere dokunacak.

CEO’DAN BÜYÜK ÖVGÜ: Puma’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jochen Zeitz, büyük övgüyle anlattığı Hüseyin Çağlayan’la ilgili şunları söyledi: "Çağlayan modada, tasarım ve sanatta vizyon sahibi duruşunu kanıtlamış bir isimdir. Bizim spor modası işimizde kreatif direktörümüz olarak Çağlayan, yeni teknoloji kullanımındaki becerisini, tasarımda geleceği görme vizyonunu bize getirecek ve Puma’ya kışkırtıcı bakış açıları kazandıracak."

YENİ ALAN KAZANIYORUZ: Jochen Zeitz, Hussein Chalayan markasını alarak Puma’nın yeni alanlarda hareket etmesini sağlayacaklarını vurgulayarak, böylece dünyanın en arzulanır spor-yaşam tarzı markası olarak büyüme hedeflerinde önemli bir adım attıklarını söyledi. Uzun süreli ortaklık olarak yansıtılan anlaşmanın, Çağlayan’ın kendi hazır giyim markasını geliştirmesi için bir fırsat sunduğu da bildirildi.

Çağlayan: Devrimci bir model olacak

İKİ kere İngiltere’de yılın tasarımcısı seçilen KKTC doğumlu Hüseyin Çağlayan, Puma ile yaptığı işbirliği ve kendi markasının satın alınmasını moda dünyasında ’devrimci bir model’ olarak tanımladı. Çağlayan, bundan sonra Puma için gerçeklik içinde daha deneysel çalışmalar yapabileceğini söyledi.

Gucci ile kardeş oldu

HÜSEYİN Çağlayan’ın markası Hussein Chalayan, çoğunluk hissesini Puma’ya satarak dünyanın önde gelen lüks markalarından Gucci ile de kardeş marka oldu. Gucci’ye de sahip olan Fransız PPR, geçen yıl Puma’nın yüzde 27’sini satın alıp, tamamı için 5.3 milyar Euro teklif etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!