Hüseyin Üzmez’in tahliye talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Üzmez’in tahliye talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 17:46

BURSA’da 14 yaşındaki B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanırken, geçen salı günü yeniden tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in avukatlarının, tutuklama kararına itirazı reddedildi.

İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nun yaşanan olaydan dolayı B.Ç.’nin ruh sağlığının bozulduğunu içeren raporu gerekçe gösterildi.

Mudanya İlçesi’nde geçen yılın Nisan ayında, B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hüseyin Üzmez, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra 28 Ekim 2008'de tahliye edildi. Verilen bu kararda, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi’nin yaşanan olayların B.Ç.’nin ruh sağlığını bozmadığını içeren raporu etkili oldu. B.Ç.’nin avukatlarının başvurusu sonucu bu raporun yok kabul edilmesinin ardından bu kez İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilen B.Ç.’ye, ilk raporun aksine oy çokluğu ile ruh sağlığı bozulmuştur tanısı kondu. Geçtiğimiz cuma günü mahkemeye ulaşan bu rapor, salı günü 7’nci kez hakim karşısına çıkan Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına neden olmuştu.

AVUKATLARI İSTANBUL’DA İTİRAZ ETTİ

Hüseyin Üzmez’in savunmasını üstlenen avukatlardan Bayram Sabah, müvekkilleri hakkında verilen tutuklama kararına İstanbul Bakırköy adliyesinde nöbetçi olan 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi aracılığı ile itiraz etti. Avukatların yaptığı itiraz kararı bu sabah Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Mahkemenin ret kararı vermesi sonucunu aynı itirazı değerlendiren bir üst mahkeme olan Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, B.Ç.’nin ruh sağlığının bozulduğunu belirten raporu gerekçe göstererek tahliye talebini kabul etmedi.

Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına 24 Temmuz Cuma günü devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!