Hüseyin Avni Paşa Köşkü'ndeki yangının sırrını itfaiye rapor çözecek

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Avni Paşa Köşkündeki yangının sırrını itfaiye rapor çözecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 16:27

ÜSKÜDAR’da Hüseyin Avni Paşa Korusu’ndaki koruma altında olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasına neden olan yangının sebebini itfaiye raporu çözecek. DHA Gökyüzü kamerasıyla bugün çekilen görüntülerde bitki örtüsünün ortasında bulunan köşten yükselen alevlerin, korudaki ormanlık alana sıçramamasının büyük bir şans olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü geçtiğimiz günlerde çıkan ve sebebi henüz belli olmayan bir yangında kül olmuştu. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre çatıdan başladığı öğrenilen yangın havadan ve karadan yapılan çalışmalar tarafından söndürülmüş, ancak binadan geriye bir şey kalmamıştı.


Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ekiplerinin hazırlayacağı raporun yangının çıkış sebebini ortaya çıkaracağı belirtildi. Enkaz üzerinde incelemelerin sürdüğü belirtilirken itfaiye raporunun önümüzdeki günlerde hazırlanması bekleniyor.

Hüseyin Avni Paşa Köşkündeki yangının sırrını itfaiye rapor çözecek
TARİHİ KÖŞK'TE YANGIN


Öte yandan kül olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün havadan yapılan çekimlerinde alevlerin Fethi Paşa Korusu’nda bulunan ormanlık alanana sıçramamasının büyük şans olduğu belirtildi. Tamamen yanan ve küle dönen ahşap köşkten yükselen alevlerin binanın yanında bulunan birkaç ağaca zarar verdiği itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ve havanın rüzgarsız olmasının alevlerin diğer ağaçlara sıçramasını önlediği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!