Hürriyet'e saldırı: 6 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete saldırı: 6 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 15:56

Hürriyet Gazetesi binasına 48 saat içinde düzenlenen iki saldırıyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Gözaltı kararının pazar gecesi ve dün gece Hürriyet'e düzenlenen taşlı sopalı saldırılarla ilgili olduğu belirtildi.

İSTANBUL GENELİNDE 93 GÖZALTI
İstanbul Valiliği de dün gece gerçekleşen yürüyüş ve protestolarda 'mala zarar verdikleri' gerekçesiyle 93 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:
"Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları ile ilgili olarak ilimizde de Salı günü bir takım yürüyüş ve protesto eylemleri gerçekleştirilmiştir. Terör eylemlerine tepki anlamında yapılan yürüyüşler genellikle sağduyu içerisinde ve sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Ancak bazı ilçelerimizde parti binaları, basın kuruluşları ile iş yerlerine ızrar meydana gelmiş, olaylar esnasında herhangi bir can kaybı ve ciddi yaralanma olmamıştır."

Haberin Devamı

"Mala zarar verme olayları ile ilgili suç işledikleri tespit edilen 93 kişi gerekli adli işlemlerin yapılması için gözaltına alınmıştır. İl genelinde alınan üst düzey güvenlik tedbirleri kararlı ve dikkatli bir şekilde uygulanmaya devam edilecek olup, vatandaşlarımızdan kendilerini sokağa çekmeye yönelik provokasyonlara itibar etmemelerini sağduyulu davranmalarını ve güvenlik güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!