Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bu adamlara hayranlığı yazmak insanlığa hakarettir

3 Mayıs tarihli gazetede ‘‘Dedem tatlı bir faşistti’’ haberinde Okan Bayülgen'in ‘‘Dedem Hitler ve Mussolini hayranı’’ diye yazmanız, bütün insanlığa hakarettir. Halk öyle söyler ama bunu sizin yazmamanız lazımdı.

K. ADATEPE

Oktay Ekşi'ye çok kızgınım

Sayın Oktay Ekşi'nin 18 Mayıs tarihli yazısına çok kızgınım. Kendisi bu yazıyı yazarken CASA uçaklarının yetersizliğinden mi, uçan personelin kendisine karşı tavrından mı bahsediyor belli değil. Hiç bir pilot yolcu tavsiyesi ile plan değişikliği yapmaz. Bu taksi ya da dolmuş değil. Ayrıca eğer kabinde görevli personelin tavırlarından mennun kalmadıysa bundan sonraki yolculuklarını first class olarak yapsın. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hiç bir personelin hizmet etmek için yetiştirildiğini sanmıyorum. O personelin görevi yolcuları sağ salim ulaştırmak ve bunu da başarı ile yapmışlar. Ayrıca kimse kendisine geçmiş olsun demedi diye yazmış. Kendisinin o gün yaşadığını bizim gibi hayatını uçarak kazanan ve bu işi zengin olmak için değil sadece vatan sevgisi ve gurur için yapan insanların hergün yaşadığı sıradan olaylardır. Oktay Bey'in Silahlı Kuvvetler personelinden özür dilemesini talep ediyorum.

Ufuk TUNA

Deniz Pilot Yüzbaşı

Taşrada başka şehirde başka

Ben Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan ama İstanbul'da oturan bir öğrenciyim. 20 Nisan tarihli gazetenizin İzmit baskısının son sayfasında Sabiha Gökçen Havaalanı hakkında bir haber yer alırken, İstanbul basımında bu haber yerine ‘‘Obezite ilacına AB onayı’’ haberi vardı. Bunun nedenini açıklarsanız, gazetenizin tarafsızlığına olan güvenimi zedelememiş olursunuz.

Örsan TELGEREN

EDİTÖRÜN NOTU

Gazetelerin taşra ve şehir baskıları arasında haber farkı çok sık yaşanır. Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili haber, daha önce de zaten kullanılmıştı. Daha fazla kişiyi ilgilendiren şişmanlık haberi sonradan gelince tercih edildi.

Mehmet Gül sürgüne gelmedi

‘‘Tarkan sürgünü’’ başlıklı haberinizi üzüntüyle okudum. Sayın Mehmet Gül'ün, partisi tarafından apar topar gönderildiği haberi doğru değil. Çünkü Mehmet Gül, Avustralya'ya tam 5 ay önce davet edildi. Gezi bir kez de yoğun işlerinden dolayı ertelendi. Bu ziyaret, ne kaçış, ne de uzaklaştırmadır. Sadece Avustralya Türk Kültür Ocağı tarafından çok önceden hazırlanmış bir davettir.

Adem ÇELİK/AVUSTRALYA

Lojmanları anlatmadım ağlamadım

26 Nisan tarihli gazetenizde ‘‘Lojman satışı, müdürü ağlattı’’ başlıklı haber gerçekleri yansıtmıyor. Konuşmacı olarak katıldığım Türkiye Büro Sen Anamur Şubesi Lokali'ndeki toplantıda, lojmanlarla ilgili hiçbir beyanatım olmadı. Bu sebeple ağladığım da doğru değil.

S.Süleyman GÜRLEK

Tapu Sicil Müdürü

ANAMUR

Generalin adı yanlış

Gazetenizin 13 Nisan sayısında ‘‘Paşa minibüsü’’ başlıklı haberinizde, ‘‘Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde görevli Tuğgeneral Orhan Pekeroğlu’’ cümlesindeki soyadı yanlıştır. Doğrusu Orhan Yokuşoğlu'dur.

Uğur YOKUŞOĞLU

OKURLARDAN KISA KISA

GÜNERİ OKTAR 5 Mayıs'ta Cumartesi Eki'nde yayınladığınız Avni Anıl'ın yazısını çok beğendim. Teşekkür ederim.

HAKAN ERENGİN 24 Nisan tarihli gazetenizde Telekom'un internette çuvalladığını yazdınız. Ben de ttnet ile internete bağlanıyorum, hiç sorun yaşamıyorum. Hızı da oldukça iyi.

SONER BASTİYALİ ‘‘Kadın üyeden başı açık dua’’ haberi ile nereye varmak istiyorsunuz, anlamadım. Haberin amacı dışında cümlelere yer vermeyin.

AYHAN HAMLI 25 Nisan'da kara şehitlerini andık. Gazetede hiç yer vermediniz. Lütfen vefalı olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!