Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2002 01:58

TAEK kusurlu değil başarılı

İSTANBUL İkitelli'de 1999 yılında meydana gelen radyasyon kazasının meydana geliş şekline dair o dönemde gerek Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve gerekse Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları konuya açıklık getirmiş ve TAEK'in kazanın oluşunda bir kusuru görülmediği gibi kaza anında ve devamında kurum tarafından alınan önlemler ile sorunun çözülüş şekli ulusal ve uluslararası düzeyde yerinde ve başarılı bulunmuştur.

TAEK, kazaya uğrayan kişilerle ilgili olarak da kanunun verdiği yetki ve Radyasyon Güvenliği Tüzüğü'ne uygun tarzda hareket etmiş, alınan doza ilişkin teknik raporlar ile tedaviye ilişkin tavsiyelerini ilgililere sunmuştur.

Salih YILDIRIM

Devlet Bakanı



Depremzede genç kızın açıklaması

BEN Yasemin Ziyaretli. Yalova'dan yazıyorum. 15 Ağustos ‘‘Pazar’’ ekinde, depremzedelerle ilgili haberinizde benden de söz edilmişti. Yazıda deprem akşamı annem ve babamla bir başsağlığına gittiğim yazılmış. Oysa babam depremden 10 yıl önce vefat etmiştir. Babamın adı Cengiz olarak yazılmış. Cengiz benim deprem akşamı vefat eden abimdir.

Babamın adı da Adnan'dır. Ben bir sigorta şirketinde çalışıyorum, gazetenizde muhasebecide çalıştığım yazılmış. Soyadım Zivatli değil Ziyaretli'dir. Ayrıca görmediğim halde psikolojik tedavi gördüğüm belirtilmiş.

Ben aileme olan saygımdan dolayı gazetenizde yer almayı kabul ettim. Gazeteyi okuyanlar, tanıdık tanımadık insanlar bana bir sürü soru soruyorlar. Herkese açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Neticede ben bir genç kızım ve tek başıma yaşıyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.

Yasemin ZİYARETLİ


AKP: Gizli anket yok

GAZETENİZİN 20 Eylül Cuma günkü sayısında yer alan ‘‘Seçime kadar veliaht yok’’ başlıklı haberle ilgili şu düzeltmeyi yapmak istiyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak belirttiğiniz yönde herhangi bir gizli araştırma yapmadık, yaptırmadık.

AK Parti siyaset çizgisini ihtimaller üzerine değil, her zaman gerçekler üzerine kurmuştur ve kuracaktır. AK Parti, 3 Kasım seçimlerine genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başında gireceğine inanmaktadır.

H. Murat MERCAN

Genel Başkan Yardımcısı



15 aylık bebek fotosu

MERHABA, geçtiğimiz günlerde gazetenizin ön sayfalarından duyurduğunuz bir kaza haberine tepkimi dile getirmek istiyorum.

Konu, Avcılar-Küçükçekmece arasında bir bayanın kamyon tarafından sıkıştırılması sonucu oluşan kaza ve bu kazada hayatlarını yitiren 2 minik kızdı. Bu haberinizde 15 aylık bebeğin çarpışma sonrası yola fırlamış olan fotoğrafını yayınlamanızın gerekçesini anlayamadım.

Eser BOZKIR

eserbyavuz@e-kolay.net



Kazada aynı isim

BOLU'nun Gerede İlçesi TEM otobanı gişelerinde 5 kişinin ölümü, 33 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karışan Ağrı Patnos Turizm'e ait yolcu otobüsünün şoförü İsmet Kaya ile yine aynı gün uçakla Ağrı'dan Ankara'ya gelen AK Parti Ağrı Milletvekili aday adayı işadamı İsmet Kaya'nın adının karıştırılması sonucu Ağrı eşrafından yoğun telefon gelmiştir. Adı geçen otobüs firmasıyla milletvekili aday adayı İsmet Kaya'nın herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

İsmet KAYA


Tuz Gölü’nü araştırın

MERHABA,
ülkemizin tuz ihtiyacını karşılayan Tuz Gölü'yle ilgili bir haber nedeniyle size yazıyorum. Konya'da atıkların hiçbir arıtıma tabi tutulmadan doğrudan deşarjı ile Tuz Gölü'nde meydana getirdiği çevre kirliliği konusunda bir medya kuruluşu olarak halkımızı (bu olayı araştırıp) aydınlatamaz mısınız?

Serpil PARLAK


Orkinos çiftliği yetkimizde değil

5
Eylül'de gazetenizde yayımlanan ‘‘Arkeolojik alana orkinos çiftliği kurmuşlar’’ haberi incelendi ve Çanakkale İl Çevre Müdürlüğü'müzden bilgi istendi.

Bu faaliyet, 23.6.1997 tarihli ÇED Yönetmenliği'nin ÇED Ön Araştırması'nda Uygulanacak Faaliyetler Listesi'nde yer aldığından, inceleme-değerlendirme ve karar verme işlemleriyle ilgili valiliğin yetkileri içerisindedir.

Yönetmelik gereği, Çanakkale Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun ‘‘Çevresel etkileri önemsizdir’’ konulu kararı vardır.

Ayrıca, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce ilgili firmanın ‘‘Ağ kafeslerde orkinos yetiştiriciliği projesi’’ onaylanmış ve 15 yıl süreyle kiraya verilmesi de Tarım Bakanlığı'nca uygun bulunmuştur.

Görüldüğü gibi ÇED Yönetmenliği kapsamında alınacak kararlarda yetki bu kurumun elinde olmayıp, faaliyetle ilgili olan bütün kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda gerekli işlemler yapılmaktadır.

Aslı Ceren İNANÇ

Bakan a.

Çevre Bakanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri



OKURLARIMIZDAN KISA KISA

ORAL ANTMEN (68): 19 Eylül'de, bence haber değeri çok düşük olan bir kısırlık haberini, birinci sayfadan büyük puntoyla vermişsiniz. Çok gereksiz.

NEBAHAT PALA: Ben Belçika'da yaşıyorum. Türkiye'ye gönderdiğimiz mektuplar ya kayboluyor, ya da hasar görüyor. Lütfen bu konuları da dile getirin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!